Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. září 2016

Most odrazovým můstkem? Zpět do čela a na vítěznou vlnu

V Třebíči sešívaní podruhé v sezoně poznali hořkost porážky. Nyní už se ale upínají zraky k dalšímu soutěžnímu utkání. V rámci osmého kola se o body porvou s posledním Mostem. V Edenu slávisté ještě ani jednou nezaváhali a další domácí výhrou se chtějí vrátit do čela ligy.

8. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Most

Porovnání týmů
2. místo (14 b.)
Postavení v tabulce
14. místo (4 b.)
21:15
Skóre
12:29
Michal Dragoun (2+7)
Nejproduktivnější hráč
Josef Stříbrný (3+3)
David Šafránek (7 gólů)
Nejlepší střelec
Josef Stříbrný (3 góly)
Ronald Knot (0+4)
Nejproduktivnější obránce
Kamil Černý, Jan Strejček (1+0)
Alexandr Hylák 93,16 %
Úspěšnost brankářů
Marek Pinc 90,24 %
Třebíč – Slavia 2:5
Poslední zápas
Most – Kladno 2:4

„Udělali jsme poměrně hodně chyb. Když hrajeme na venkovním hřišti, musíme hrát zodpovědněji. Je to poučení do dalších zápasů,“ říkal Milan Razým k zápasu, který sešívané sesadil z čela tabulky. Právě o návrat na vrchol budou slávisté bojovat proti poslednímu Mostu.

David Šafránek je se sedmi gól nejlepším střelce Pražanů a druhým nejúspěšnějším v pořadí WSM Ligy.

Sešívané může aspoň těšit gólový úspěch Davida Šafránka, jehož trefa z třebíčského ledu byla už sedmá v sezoně. To mu přináší úspěch i v ligovém srovnání. Po přerovském Dostálkovi je slávista nejúspěšnějším střelcem naší druhé nejvyšší soutěže.

Slavii by v pondělí měl dopředu hnát i fakt, že hraje na domácím stadionu, kde letos ještě ani jednou nezaváhala. S přihlédnutím k faktu, že Severočeši jsou v tabulce až na poslední místě, mělo by se jednat o téměř povinné body.

Tři veteráni

Most zujme i přes ne zrovna nejlepší formu. Je pravda, že čtyři body a jediné vítězství je po sedmi ligových kolech pro Mostecké přinejmenším alarmující. Debakl od Motoru 0:7 taky nikoho nenadchne…

Přesto v týmu zaujmou tři jména. Třech zkušených borců. V brance by se na vršovickém ledě měl ukázat Marek Pinc, 37letý gólman, který hrál nejvyšší ligu ve Vítkovicích, Liberci a dalších týmech. Jeho čísla v mosteckém dresu však nejsou nijak závratná.

44
Alinč se svými čtyřiačtyřeceti lety může pyšnit titulem pro nejstaršího hráče WSM Ligy. Rozhodně ale i jedno z nejzkušenějších.

Zbylé dva více než ostřílené borce uvidíme v útoku. Prostředí Edenu jim navíc musí být alespoň trochu povědomé.

Jan Alinč hrál za Slavii v době, kdy Pražané ještě ani neznali O2 arenu. Není se moc čemu divit… Alinč je se 44 roky nejstarším hráčem WSM Ligy a osobností, která stojí za povšimnutí. Naše druhá nejvyšší soutěž má díky němu ve svém středu i hráče, který startoval na olympiádě v Lillehammeru (v roce 1994).

Tomáše Divíšek ještě před dvěma lety bojoval za sešívané. Před letošní sezonou prožil návrat domů.

O něco méně let, ale pořád ohromnou porci zkušeností. To může nabídnout Tomáš Divíšek. Borec se zkušenostmi v NHL také brázdil extraligové vody v sešívaném dresu.

„Chtěl bych hrát s Mostem úplně jinde, než na co byl v posledních sezonách v uvozovkách zvyklí,“ říkal Divíšek po návratu „domů“. No, zatím to však nevypadá, že by se Most měl vymanit z rutiny posledních let.

Poslední čtyři sezony museli na severu Čech bojovat v play out. Zvládli úspěšně i dvě baráže. Pokud by pokračovali jako v dosavadním průběhu ročníku, stejný osud by je minul jen velmi těžko.

Ani nepříliš přesvědčivá forma soupeře neznamená, že by slávisté znovu nepotřebovali vaši podporu! I v pondělí se vydejte na hokej a vytvořte pro sešívané ideální atmosféru. Úvodní buly bude vhozeno v 18.00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více