Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. května 2003

Každý chce vyhrát titul znovu

Patrik Martinec je první novou tváří v kádru Slavie. Hráč, jehož jméno bylo spojováno především s pražskou Spartou se velmi rychle dohodl na nové smlouvě s novým mistrem ČR. O kvalitách vítěze kanadského bodování z ročníku 2000/01 nelze pochybovat. První seznámení s novým prostředím již má exsparťanský forvard za sebou.

"Byl jsem už klukům představen, proběhlo to úplně v pohodě," popisuje první chvíle se svým novým týmem zkušený hokejista. Zanedlouho třiatřicetiletého hokejistu nic v jeho novém působišti nepřekvapilo. "Slavia je normální profesionální klub, nijak nemile překvapen jsem tu ničím nebyl," konstatuje s klidem rutinéra.

Jedním z cílů bude se s týmem sžít. "Nevidím v tom problém. Samozřejmě jsem se s kluky znal jen od vidění a podle jména, kromě Franty Kučery, se kterým jsem hrál ve Spartě, ale myslím, že mě kluci přijali dobře," libuje si nový centr Slavie.

Martinec je podobný typ hráče jako Krátoška, který se vrátil zpět z hostování do Plzně. Právě jednoho z hlavním trumfů z bojů o titul by měl Martinec nahradit. Trenér Růžička by také rád s jeho pomocí vylepšil efektivitu slávistických přesilovek. "My jsme spolu zatím o tom, co se ode mě čeká, nemluvili. Na to je asi ještě brzo," zůstává zatím v klidu.

Z bronzové do zlatého, i tak by se dal popsat přestup Martince ze Sparty do Slavie. Od Sparty se každoročně očekává útok na nejvyšší metu, ovšem i pozice Slavie se nyní mění. Do příštího roku bude vyrážet jako obhájce. "Každý chce určitě vyhrát titul a vyhrávat jej znovu. I Slavie. Ale žádný tlak na obhajobu necítím."

Nový útočník Slavie s týmem k přípravě v šumavských hvozdech neodjel. "Zatím si užívám dovolené a připravuji se sám. Připojím se až v pondělí 26.," říká Patrik Martinec.

Autor Václav Rybáček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více