Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. ledna 2017

Další tým z chvostu tabulky. Uspějí sešívaní proti Kadani?

Slávisté v poslední době pořádně brnkají svým fanouškům na nervy. Z posledních šesti zápasů vyhráli jen jediný, a to v domácím prostředí proti Třebíči. V minulém kole však museli červenobílí skousnout překvapivou porážku na ledě posledního Mostu. Pátá Horácká Slavia tak ztrácí na tu pražskou už jen pět bodů a boj o výhodnou pozici pro play-off se rozjíždí naplno. Povede se Pražanům v Edenu udolat houževnatou Kadaň a zapsat na své konto důležité tři body?

48. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Trhači Kadaň

Porovnání týmů
4. místo (77 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (52 b.)
117:127
Skóre
109:144
David Šafránek (16+14)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kůs (9+30)
David Šafránek (16 gólů)
Nejlepší střelec
Darek Hejcman (12 gólů)
Jan Pohl (6+15)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Trefný (3+16)
Dominik Frodl 94,23 %
Úspěšnost brankářů
Jan Strmeň 92,26 %
Most - Slavia 4:2
Poslední zápas
Kadaň - Kladno 2:3p
2:1
Taková je vzájemná bilance Slavie a Kadaně v letošní sezoně

Bilance vzájemných zápasů červenobílých a Trhačů v letošní sezoně vyznívá lépe pro Pražany. Ti nejprve v září udolali Kadaň na jejím ledě v prodloužení a přivezli do Prahy dva body. O rozhodující trefu se v nastaveném čase postaral produktivní obránce Pohl.

V Edenu už Slavia nenechala nic náhodě. Po velmi dobrém výkonu a gólech Ryse, Jankovského a Bači brala tři body za výhru 3:1. Diváci tehdy viděli na vršovickém zimáku útočnou podívanou, o čemž svědčí i poměr střel 49:35.

V posledním utkání před Vánoci ale ukázali Kadaňští, že jsou na svém ledě hodně nepříjemným soupeřem. Nedovolili totiž sešívaným ani gól. Sami naopak vstřelili dva a připsali si důležité body do boje o záchranu.

Trhači bojují o udržení, v posledních zápasech se jim ale daří

Trhači v posledním zápase zatopili na domácím ledě kladenským Rytířům

A Trhači se budou urputně prát o body i ve čtvrtém vzájemném zápase. Na poslední Most mají sice náskok dvanácti bodů, nebylo by ale moudré sázet na náhodu. Mostečtí totiž umí na konci sezony pořádně zabrat.

Kadaň navíc chytila v posledních zápasech formu. Nejprve vyloupila Havířov, odkud si po skvělé prostřední dvacetiminutovce odvezla všechny tři body za výhru 5:2.

A v minulém kole dokázali Kadaňští potrápit na svém ledě kladenské Rytíře, které okradli o bod. V utkání přitom domácí vedli, po dvou bezbrankových třetinách ale nakonec dospělo klání do prodloužení, v němž zachránil hosty Burger.

Sešívaní chtějí napravit překvapivou porážku

To Slavia nezažila v posledním kole nic příjemného. Sešívaní sice na ledě posledního Mostu vedli, ve třetí třetině je ale dvěma brankami sestřelil Martynek a Pražané překvapivě odjeli z města na severu Čech s prázdnou po prohře 2:4.

Červenobílým se tak poněkud zkomplikoval plán na udržení výhodné čtvrté příčky. Pátá Třebíč totiž na Pražany ztrácí už jen pět bodů, a tak potřebují slávisté nahnat body, kde to jen půjde. A kde by to mělo jít lépe než na domácím ledě?

Úvodní buly utkání mezi pražskou Slavií a kadaňskými Trhači bude vhozeno ve středečních 18:00. Přijďte pomoci sešívaným do Edenu v boji o výhodné postavení pro play-off!

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více