Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. srpna 2017

Vedro? Potit se raději u ledu! Slávisti jedou před prvními zápasy na max

Zatímco Česko zažívalo v úterý nejteplejší den v roce a horko překonalo 37 stupňů, slávisti byli na ledě. V Edenu totiž finišuje příprava před prvními zápasy nově poskládaného mužstva Slavie. Pět lajn se pilně připravuje na boj o místo v kádru. „Tým pracuje dobře, kluci dostávají víc do těla. Makáme!“ říká asistent trenéra Jan Srdínko před čtvrtečním začátkem přípravných zápasů. První soupeř? Benátky.

Sezona se blíží. Do prodeje jdou permanentky na nový ročník a o permanentku v týmu bojují i sami sešívaní hokejisté. Široký kádr teď čekají hlavní škrty, které trenéři provedou na základě přípravných zápasů.

Koučové Razým a Srdínko rozdělili tréninky do skupin podle obránců a útočníků, díky čemuž dostávají jednotlici větší péči a lépe si nacvičí různé herní situace. Do toho se chodí běhat, cvičit do posilovny a zátěž se tím pádem dostává na největší úroveň před začátkem soutěžního období.

Není se tak čemu divit, když hráči slézají z ledu pořádně zpocení, a to nejenom kvůli venkovním horkům. „Je to ale stoprocentně lepší být na ledě než jenom venku na suchu. Dneska bylo 35 stupňů,“ připomněl útočník Martin Ondráček a vyzdvihl vzrůstající herní pohodu nově utvořeného týmu.

Obrovský rozdíl teplot mezi venkovním pařákem a ledovou plochou se projevuje i v podobě těžko průhledné mlhy, která se nad kluzištěm utvořila. „Led je v létě vždycky měkčí a těžší. Kluci už jsou na to zvyklí, stejně jako na výkyvy teplot. Začala sezona a všichni už si na sebe musí dávat pozor a být k sobě zodpovědní,“ řekl asistent trenéra Jan Srdínko.

Kabina musí táhnout jako loni

Právě on jako lektor obránců měl radost, že tým posílil velký slávista a zkušený bek Jiří Drtina. „Jirka na Slavii hrál, bude to pro nás velký přínos,“ prohlásil Srdínko na adresu obránce, který se velice dobře zná s Pavlem Kolaříkem nebo Janem Novákem.

„Tihle kluci si v kabině udělají dobrou atmosféru snad jako loni. To fungovalo perfektně, kabina táhla jako jeden celek,“ doufal sešívaný kouč s výhledem do nové sezony.

Po odchodu několika beků by tak měla být slávistická obrana dobře zajištěna. Už jen příprava tak ukáže, kdo z obránců i útočníků dostane šanci v ostré sezoně. „Typologicky víme, co máme za hráče. Všechno ukáže příprava. Na začátek máme Benátky a budeme potřebovat postřídat a vyzkoušet různé hráče. Musí k tomu přistoupit zodpovědně a odehrát dobrý zápas,“ řekl Srdínko s tím, že další posily zatím v plánu nejsou.

„Chceme vyhrát, to je jasné!“ doplnil směrem ke čtvrtečnímu duelu s Benátkami Martin Ondráček. „Trenéři na začátku přípravy rozdělili sestavu a zatím se to nemění. Benátky nebo další soupeře neřešíme, musíme pracovat na sobě,“ dodal Ondráček.

Nový tým Slavie se tak divákům poprvé představí tento čtvrtek v 17:30 doma v Edenu. Přijďte sešívané borce náležitě podpořit!

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více