Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. ledna 2018

Junioři uzavírají první část extraligy, dorosty na nepřátelském území

Další týden kalendářního roku 2018 sebou přináší i další porci zápasů mládeže. Oba dorosty se představí celkem třikrát – pokaždé však na ledě soupeřů. To junioři už vyhlíží souboje v Edenu. Během pátku a soboty ve Vršovicích přivítají Oceláře a vítkovické hokejisty. Pro juniory budou dva domácí zápasy pomyslnou tečku za první částí extraligy.

Junioři

26. 1., HC Slavia Praha – HC Oceláři Třinec

O postupu sešívaných juniorů do druhé části extraligy už je rozhodnuto. Nepopulárním pozicím mezi 13. a 18. místem se úspěšně vyhnou a zápasy o umístění je minou. V posledních dvou kolech tak hrají „jen“ o to, zda do bojů o účast v play off naskočí ve skupině B, či A.

A samozřejmě o tolik potřebné sebevědomí... Slávisté jsou v tabulce šestí, ovšem skupinka dalších čtyř pronásledovatelů na ně zatím ztratila pouhé dva body.

Výhra navíc střídá prohru. Čtyři poslední zápasy juniorů? Desítku dali (10:4 s Litvínovem), pak desítku dostali (1:10 od Sparty). Čtyři góly dostali a prohráli (2:4 s Boleslaví), pak čtyři góly dali a vyhráli (4:1 proti Liberci). Co předvedou proti Ocelářům, kteří z patnáctého místa na postupové příčky jistě nedosáhnou?

27. 1., HC Slavia Praha – HC Vítkovice Ridera

Žádný čas na lelkování! Hned v sobotu naskočí juniorka do dalšího duelu. Do Edenu dorazí Vítkovice. Dost možná jeden z oblíbenějších soupeřů. Slávisté proti nim letos ani loni neprohráli jediný ze tří vzájemných zápasů.

Tentokrát ale budou mít Vítkovičtí speciální motivaci a svou kůži nedají lacino. Před posledními dvěma koly první části extraligy se drží na dvanácté, tedy poslední postupové pozici. Tu budou chtít zuby nehty udržet. Nájezdníky z nižších příček by rádi odrazili vlastními úspěchy, pak by nemuseli spoléhat na to, že Zlín či Jihlava klopýtne.

Starší dorost

25. 1., HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha

To mladší kolegové juniorů už proplouvají vodami druhé části soutěže – perou se ve skupině o pořadí v play off. V ní se zatím drží na slušné páté příčce. Na body se zatím však v posledních zápasech poměrně nadřeli. Proti Pardubicím a Mountfieldu se šlo až do prodloužení, pomyslené zlepšení chuti obstaral alespoň pondělní zápas proti Jihlavě, který Vršovičtí vyhráli 5:2.

Do Edenu tentokrát ale dorazí jeden z pronásledovatelů sešívaných. Sedmá Energie by se na červenobílé mohla v případě výhry dotáhnout na rozdíl jediného bodu.

Navíc jsou Karlovarští na vítězné vlně. Po sedmizápasové šňůře bez bodu přehráli venku Zlín i Vítkovice a zaváhat nebudou chtít ani v Edenu. Na červenobílé soky už navíc jednou recepty našli – doma je přehráli 2:1.

26. 1., HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha

Pořádná výzva pak přijde o den později. Západní trip dovrší starší dorostenci na ledě Plzně. Před sešívanými tak bude stát druhý celku soutěže, kterému by rádi vrátili domácí prohru po nájezdech (4:5sn).

Plzenští si navíc do boje Slavií ponesou i sebevědomí z předchozího víkendu. Stejně jako Energie si venku poradili s Vítkovicemi i Zlínem. Na vlastní stadion se Západočeši vrátí po čtyřech kole. Čeká je vítězný návrat domů, nebo jim přivítaní sešívaní pokazí?

Mladší dorost

25. 1., HC Slovan Ústí nad Labem – HC Slavia Praha

Před sešívanými stojí deset kol, která rozhodnou o tom, zda si červenobílí mladíci prodlouží sezonu, nebo jim postup do play-off na závěrečném turnaji uteče. Jsou sice na slibné třetí pozici, k postupu by museli přeskočit první Kladno. Na něj ale ztrácí propastných devatenáct bodů.

Část ztráty by mohli ukrojit už ve čtvrtek, kdy vyrazí do Ústí. Soupeř je ve skupině C s patnácti body beznadějně poslední. V posledních zápasech navíc nedokázali čelit šestigólovým přídělům soupeře – od Třemošné a Kladna.

Ovšem pozor. Ústí už jedou Slavii zaskočilo – porážku 2:3p s papírově slabším soupeřem by však sešívaní zopakovali jen velmi neradi. Před nadstavbovou částí totiž vyhráli obě předchozí střetnutí.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více