Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. března 2024

Dát gól bráchovi je o to sladší, ale chytal dobře, uznává Matěj Beran

Na prvním vítězství Slavie v předkole s Jihlavou se podílel dvěma body. Nejprve krásně nahrál Robinu Všetečkovi u druhé branky a v prodloužení pak rozhodl o prvním bodu pro sešívané. Útočník Matěj Beran navíc v brance Dukly prostřelil svého bratra Adama. „Že jsem mu dal gól, je o to sladší, ale chceme sérii zvládnout a postoupit dál," říká slávistický útočník.

Matěji, jaké bylo první utkání předkola?
Byl to strašně těžký zápas. Jihlava je těžký tým do play-off a hraje výborně. My jsme počítali s tím, že tak bude hrát. Nakonec to dopadlo dobře pro nás.

Začátek patřil vám, potom se ale začaly objevovat nepřesnosti a nedokázali jste se prosadit. Myslíš, že hrála roli nervozita?
Je to možné. My jsme je zatlačili a nechtěli jsme dostat gól do konce třetiny, což se povedlo.

Měli jste ale i další šance na skórování. Co chybělo k tomu, abyste je proměnili?
Upřímně ani nevím. Chtěli jsme dát gól, ale vždycky k tomu chyběl kousek. Oba gólmani chytali výborně a myslím si, že v téhle sérii nebude padat moc gólů. Ale jsem spokojený, protože jsme vyhráli.

„Myslím si, že v téhle sérii nebude padat moc gólů.“
Matěj Beran o předkole

Na začátku druhé třetiny jste se dostali po trefě Matouše Kucharčíka do vedení. Bylo pro vás důležité, že jste se trefili jako první?
Určitě ano. Kucharda to udělal nádherně, vyjel z rohu a dal hezký gól, svůj první mezi chlapy. Hodně nám pomohl a myslím si, že jsme pak převzali iniciativu.

Krátce poté přidal Robin Všetečka druhý gól. Uklidnilo vás to?
Uklidnilo, ale pak jsme přestali hrát a nehráli jsme hokej, který jsme potřebovali. Mysleli jsme si, že to půjde samo, což v play-off nikdy nejde, a navíc proti takovému týmu, jakým Jihlava je.

Jihlava posléze snížila a hnala se za vyrovnáním. Bylo těžké na to reagovat?
Určitě ano. Mají výborné hráče, kteří jsou nepříjemní. Byl to náročný zápas, ale sil máme pořád hodně a po výhře je to vždycky lepší.

Nesmíme dělat hlouposti, ví Beran

Do poslední třetiny jste šli s jednobrankovým náskokem. Dukla však využila přesilovku a srovnala. Co se stalo?
Dostali jsme gól při oslabení, to se stane. Jejich hráč to výborně trefil pod víko, rána byla nechytatelná. S Jihlavou jsme hráli popáté v sezóně a musíme si na to dávat pozor, ale věřím, že nás na tohle trenéři dobře připraví a že to bude lepší.

V závěru základní hrací doby jste měli obrovský tlak a několikrát jste mohli rozhodnout. Proč se to nakonec nepovedlo?
Měli jsme plno šancí, chyběl nám kus štěstí, ale bratr chytal dobře. Víme, jak chytá, a on chytal dobře. Myslím si, že Jihlavu ve spoustě momentů podržel, ale nakonec jsme dali o gól víc.

Co jsi říkal atmosféře, kterou vytvořili fanoušci? Přišly jich skoro dva tisíce.
Atmosféra byla fantastická a moc jim děkujeme. Věřím tomu, že se sem před ně ještě vrátíme.

„Atmosféra byla fantastická, moc jim děkujeme.“
Matěj Beran o podpoře fanoušků

Kdyby ti někdo v půlce sezóny řekl, že budete hrát play-off, věřil bys tomu?
Těžko říct. Chtěli jsme se dostat ze situace, ve které jsme byli, a zachránit se, ale na druhou stranu tím, že jsme pracovali každý den, jsme byli přesvědčení o tom, že se nám to vrátí. Tohle je velká odměna za naši snahu.

V prodloužení jsi rozhodl pěkným gólem. Jaké pro tebe bylo skórovat proti svému bratrovi v brance Jihlavy?
Kluci výborně vybojovali puk a Gumič (Tomáš Guman) mi to dal. Jel jsem na jejich beka a celou dobu jsem věděl, že budu střílet, jenom jsem si počkal na správný moment, abych mohl vystřelit. Naštěstí to tam padlo. Je to o to sladší, že jsem dal gól bratrovi, ale nám jde o to, abychom zvládli sérii a postoupili dál.

Ve středu budete hrát v Pelhřimově, sérii už můžete ukončit. Co bude důležité pro to, aby se to povedlo?
Musíme hrát tak jako v první třetině. Když budeme hrát náš hokej a nebudeme dělat žádné hlouposti, tak věřím, že to zvládneme a zvítězíme hned ve středu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více