Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
20. března 2024

Trenér nás probral, začali jsme hrát týmově, těší juniora Vašíčka

Na držení puku by v ní určitě vyhráli, jinak ale první třetina úterního utkání s Porubou juniorům příliš nesedla. „Trenér nás dokázal o pauze probrat a dostali jsme se z toho,“ říká v rozhovoru útočník Martin Vašíček, který se na dvou dosavadních čtvrtfinálových výhrách podílel třemi body.

Proč vám nevyšla úvodní dvacetiminutovka?
Myslím si, že jsme jako tým ten zápas obecně podcenili, přestože nám trenér říkal, že bude těžší než první utkání. Ale vzpamatovali jsme se z toho a dopadlo to, jak to dopadlo.

Hrálo nějakou roli to, že Poruba kvůli kontumaci pondělního utkání hrála na tři lajny a mohla se rychleji dostat do tempa?
Roli hrálo to, že měla ještě předtím rozbruslení, což ale určitě není výmluva. Pokazili jsme si to sami, byli jsme hloupí, ale trenér nás dokázal o pauze probrat a dostali jsme se z toho.

Martin Vašíček v sezóně

  • 3. nejproduktivnější hráč základní části
  • 28 zápasů: 23+28
  • play-off: 2+1

Místo pěti dorostenců hráli za soupeře více jejich starší hráči. Bylo to v něčem těžší?
Pan trenér nás předtím varoval, ale myslím si, že na ně ke konci dolehla únava, takže to celkově hrálo v náš prospěch.

Co jste změnili do druhé části, v níž jste čtyřmi góly soupeřili odskočili?
Obecně jsme začali více bruslit. Myslím si, že nám trvalo, než jsme rozhýbali ztuhlé nohy. Začali jsme hrát více týmově a obětavě a vyhrávat souboje. To bylo hlavní.

Trenéři také změnili váš útok, do kterého přišel Lukáš Strnad…
Přišel místo Ernesta (Krumse). Myslím, že to byl dobrý tah, samozřejmě riskantní, ale pan trenér říkal, že to vyzkoušíme, a vyšlo to. Můžeme mu jenom děkovat.

Spolu jste tak nastupovali ještě s Vojtěchem Polákem. Jak se ti hrálo s dvěma hráči se zkušenostmi z áčka?
Jsou to šikovní hráči. Myslím si, že nám to trochu pár střídání vrzalo, ale pak jsme si na sebe rychle zvykli.

„Začali jsme hrát více týmově a obětavě a vyhrávat souboje.“
Martin Vašíček o druhé třetině

Ty ses gólově opět trefil, když jsi na začátku třetí třetiny zvyšoval v přesilovce na 5:1. Celkově jsme však v obou duelech viděli jen pět početních výhod. Čemu to přisuzuješ?
Myslím si, že to všichni berou jako play-off hokej a menší fauly se moc nepískají. Musím ale říct, že Poruba neměla nějaké vyložené fauly, takže si na to nemůžu stěžovat.

Není to na druhou stranu škoda, že si přesilovky více nevyzkoušíte?
Je to škoda, kór v takových zápasech, kdy je vysoké skóre, by bylo dobré si přesilovku vyzkoušet. Ale s tím nic neuděláme, budeme si je muset zahrát na tréninku.

Jak se na ledě cítíš ty sám?
Cítím se, že zdaleka neukazuju všechno, co dokážu. Jsem rád, že mě spoluhráči dostali do tolika šancí, že jsem to dokázal proměnit.

Co očekáváš od pátečního třetího zápasu v Porubě, ve kterém můžete postoupit do semifinále?
Určitě to bude těžké. Z autobusu budeme nejspíš rozležení, ale musíme si dát dobrou rozcvičku a doufat, že tam nebudeme muset přespávat.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více