Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.9.2016

Starší dorost nezvládl ani sobotní zápas proti Plzni

6. kolo, sobota 17.9.2016, Slavia - Plzeň
Slavia
1:5
0:3, 0:1, 1:1
Plzeň

Branky a nahrávky: 56. Grim (Brož, Holý) – 8. Váňa (Reitspies), 11. Hasman (Červenka, Kaňák), 12. Kolda (Kaňák), 32. Pour (Roubal), 49. Pour. Rozhodčí: Luděk Pilný – Zbyněk Karda, Daniel Müller. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 49. Střely na branku: 35:36 (7:8, 15:14, 13:14). Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Sestavy

Slavia

Vecka – Vobořil, Holý, Melovič, Stark, Macek, Zderadička, Erben – Šilhan, Grim, Brož – Martínek Hradil, Marek – Všetečka, Janča, Furch – Klepáček.

Plzeň

Kolář – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán – Reitspies, Kolda, Matiášek, Hajžman, Pour, Roubal, Šiška, M. Červenka, Hajšman, Hasman, Váňa, Kovařík.

V Edenu odehrál starší dorost druhý zápas za dva dny a jak i první, tak i tento druhý proti Plzni se jim značně nevyvedl. Slavisté po necelých deseti minutách propadli a dostali v úvodní třetině tři góly. Do konce zápasu už Plzeňští zvládli v každé třetině dodat po jednom gólu. O jedinou branku domácích se postaral na konci utkání tečí Jan Grim.

Od začátku zápasu měli mírnou herní převahu mladíci z Plzně, což potvrdili v 8. minutě, kdy se kotouč dostal k Ondřeji Váňovi, který chtěl udělat kličku, puk mu ale utekl z hole. Jelikož Vecka reagoval na záměr útočníky, podjel mu puk pod levým betonem až do branky.

Západočechům se nadále dařilo přehrávat slávisty, kteří se nemohli protlačit k nebezpečným zakončením. Hosté navýšili své vedení už v 11. minutě, kdy Josef Hasman si vzal v pravém kruhu volný puk, najel si mezi kruhy a z otočky vypálil přesně k levé tyči a Vecka se natahoval marně. Ani ne o minutu později využil přesilovou hru Matěj Kolda, který zůstal úplně sám na brankovišti a nadvakrát dostal kotouč za ležícího Vecku.

Plzeňští si tak odnesli do kabin slušné vedení, ve druhé periodě ovšem začali hrozit i slávisté. Asi největší příležitost měl Brož, který po přesném pasu Šilhana mířil jen do připraveného brankáře. V polovině utkání měli hosté k dispozici další početní výhodu. Roubal si všiml volného Jakuba Poura, ten si zpracoval kotouč a vypálil přesně pod víko.

O snížení se mohl postarat Holý, po přihrávce od mantinelu ale z mezikruží pouze nechal vyniknout Koláře. V závěru prostřední periody měli ještě Plzeňští několik velkých příležitostí, se všemi si ale s přehledem poradil slávistický gólman.

Třetí dějství se hráli v poklidnějším tempu než to druhé, což bylo znát na menším počtu střeleckých příležitostí. Ve 49. minutě byl v úniku podražen Jakub Pour, který se následně postavil i k trestnému střílení. Plzeňský útočník to vymyslel parádně, Veckovi vůbec nedal šanci a zvýšil hostující náskok na pět branek.

Sešívaní se i přes nepříznivý stav nepřestávali snažit a nakonec byli i odměněni čestnou brankou. Jan Grim nejdříve na útočné modré přenechal puk Brožovi a následně sám tečoval jeho střelu mimo brankářův dosah. Další střelecký úspěch už domácí přidat nezvládli, a tak podruhé v řadě nebodovali.

Důraz a střelba. To nám chybělo, ví Petr Klepáček

„První třetina se nám nepovedla podle našich představ. Deset minut jsme sice hráli dobře, ale pak jsme udělali nějaké chyby a dostali jsme tři góly,“ poukázal na rozhodující chvíle zápasu Petr Klepáček a přidal i hlavní příčiny neúspěchu v první periodě. „Nebyli jsme tak důrazní a málo jsme stříleli.“

Od druhé dvacetiminutovky se ale hra domácích zlepšila. „V kabině jsme si řekli, že se musíme dál držet svojí hry. Trenér nás vyburcoval a kladl nám na srdce, ať jdeme tvrději do osobních soubojů. To nám hodně pomohlo a zbylé dvě třetiny jsme odehráli slušně, i když už to na body nestačilo,“ vysvětloval Klepáček.

Sešívaný forvard si ve Slavii teprve zvyká. „Líbí se mi tu. Na ledě se cítím dobře a i s kluky v týmu si rozumím,“ liboval si po svém druhém zápase v červenobílém dresu Klepáček. „Hrál jsem na Hvězdě, takže jsem zůstal v Praze. Není to tak velká změna,“ uzavřel.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Samozřejmě rozhodla první třetina. Deset minut jsme měli pár šancí, které jsme neproměnili, a soupeř potom proměnil všechno, co se dalo. Za stavu 0:3 se už zápas těžko otáčí, ke všemu proti tak kvalitnímu soupeři, jako je Plzeň. I když ty šance na naší straně potom přišly, tak štěstí se odklonilo, soupeř to zkušeně dohrál až do konce a zaslouženě vyhrál.“

Martin Lokajíček (HC Plzeň 1929): „S výsledkem jsme samozřejmě spokojení, myslím si, že jsme byli silní. Ale měli jsme hromadu okýnek v obraně. Výborně nám taky chytal brankář. Možná ten výsledek až klame, že to bylo tak jednoznačné, ale i Slavia měla svoje šance. S výhrou jsme ale spokojeni.“

Autor Barbora Wolfová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více