Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. března 2019

Těším se na práci, která mě tu čeká, říká Standa Tichý

Ve Slavii došlo tento týden k zásadní změně v akcionářské struktuře. Novým majoritním vlastníkem se stal Standa Tichý, který prostřednictvím společnosti DT Expert pro sport s.r.o. drží 99,99% akcií. V rozhovoru prozrazuje, co ho k tomu vedlo nebo jaké chystá nejbližší kroky.

Pane Tichý, stal jste se novým majoritním akcionářem Slavie, jaké chystáte nejbližší kroky?
Jako první na Slavii musí vzniknout obchodní oddělení, které bude mít moji maximální podporu. Dále bude Slavia co nejdříve doplněna o sportovního manažera. Budu denně přítomen na zimním stadionu a budu se aktivně podílet na chodu celého klubu. Těším se na práci, která mě tu čeká.

Co vás vedlo k odkupu akcí klubu?
Po odkupu akcií od společnosti vlastněné panem Benýškem bylo původní záměrem vytvořit na Slavii akcionářskou strukturu z více osob, které se budou podílet na vedení klubu a získávání nových partnerů. Z toho bohužel z různých důvodů sešlo a zbyli jsme s panem Pitterem sami dva. Vzhledem k tomu, že jsme poslední půlrok časo nenašli shodu v otázkách vedení a směrování klubu, rozhodl jsem se 19. ledna tohoto roku rezignovat na funkci v představenstvu. Práce v klubu mi však chyběla, a tak jsem po nějakém čase oslovil pana Pittera s nabídkou na odkup celého klubu.  

Jaký je váš vztah ke Slavii?
Slávista jsem od dětství, na fotbal jsem chodil na dřevěnou tribunu do Edenu a na hokej jsem začal chodit v postupové sezoně 1993/1994, kdy začala hokejový klub velmi výrazně podporovat společnost IPS.  

Před dvěma lety jste se začal podílet na chodu klubu také aktivně, máte díky tomu představu o jeho fungování?
Díky mému dvouletému působení ve Slavii mám určitě přehled o tom, jak klub funguje a kdo má co v klubu na starosti. Je tedy pro mě jednodušší začít vést klub ze dne na den jako předseda představenstva, než kdybych tu byl úplně nový.

Jaké jsou vaše vize?
Své vize mám, ale nejprve je představím v následujících dnech kolegům v klubu. Fanoušky a veřejnost budeme následně informovat, přibližně za tři až čtyři týdny. 

Standa Tichý

  • Je spolumajitelem a jednatelem společnosti DT – EXPERT s.r.o., která se 22 let pohybuje na trhu v oblasti návrhů a realizací především komerčních interiérů.
  • V lednu 2017 vstoupil do HCS jako externí spolupracovník a na starosti měl především úsek mládeže. Zároveň se podílel na zajišťování nových partnerů pro klub. 
  • Od 16.8.2018 do 19.1.2019 působil jako člen představenstva HCS.
  • 20.3.2019 se stal prostřednictvím společnosti DT Expert pro sport s.r.o. novým majoritním akcionářem Slavie a předsedou představenstva klubu.
Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více