Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. dubna 2019

Jiří Veber se stal novým sportovním manažerem, Miloš Říha pokračuje

HC Slavia Praha má nového sportovního manažera, stal se jím dosavadní šéftrenér akademie Jiří Veber. Zároveň se vedení klubu dohodlo na pokračování spolupráce s trenérem Milošem Říhou.

„Mít v klubu sportovního manažera byla jedna z mých priorit,“ říká Standa Tichý. „Chtěl jsem, aby se jednalo o člověka se vztahem ke Slavii a znalostí místního prostředí, proto padla volba na Jirku Vebera. Vzhledem k tomu, že zároveň pracuje u akademie, má přehled o našich mladých hráčích a bude u procesu jejich zapracování do A-týmu.“

Bývalý vynikající obránce Jiří Veber je držitelem zlaté a dvou bronzových medailí ze světových šampionátů a čtyřnásobným mistrem České republiky se Vsetínem. Po skončení aktivní kariéry se dal na trenérskou dráhu.

Na začátky v Jindřichově Hradci navázal v letech 2007-2011 prací u slávistické mládeže, kde byl nejprve trenérem dorostu a později juniorky. Následně pracoval u mládežnických reprezentačních výběrů, jako asistent působil v Chomutově nebo na Spartě, kam si ho přivedl Jiří Kalous a jako hlavní trenér si vyzkoušel angažmá v korejském týmu Anyang Halla.

V uplynulé sezoně se Jiří Veber vrátil zpět do Edenu a stal se šéftrenérem akademie a koučem dorostu. U slávistické mládeže bude působit nadále, nyní bude navíc plnit také roli sportovního manažera A-týmu.

Tam bude úzce spolupracovat s trenérem Milošem Říhou, který povede jako hlavní trenér sešívané mužstvo i v nadcházejícím ročníku Chance ligy.

„Přestože se Slavii nepovedlo postoupit v minulé sezoně do play-off, získalo se velké množství zkušeností, na kterých bychom chtěli stavět tak, aby se nám podařilo eliminovat části sezóny, které byly bodově slabé. S Milošem Říhou počítáme, že bude součástí nově vznikajícího managementu,“ přibližuje Standa Tichý a dodává: „Naše mužstvo je téměř sestavené společně s Jirkou Veberem jej nyní dolaďují.

Miloš Říha má za sebou první sezonu v roli hlavního trenéra Slavie, předtím působil jako na stejné pozici v Litoměřicích či extraligových Pardubicích, v Hradci Králové byl sportovním ředitelem.

Jako hlavní trenér dovedl reprezentační devatenáctku k historicky první medaili na prestižním turnaji World Junior A Challenge, pracoval také pro Karlovy Vary při jejich postupu do extraligy.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více