14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
3. května 2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

„Z brankářů, o kterých jsme uvažovali, nám Olda vycházel nejlépe a jsme rádi, že se nám ho povedlo získat. Jedná se o velmi rychlého gólmana, bojovníka v bráně, navíc chytá v opačném gardu a pro soupeře je vždycky těžší na čtení, když máte v týmu jednoho leváka a jednoho praváka,” přibližuje trenér gólmanů Jan Chábera.

„Nabídka Slavie se mi líbila nejvíc, tohle angažmá mi přišlo jako nejlepší varianta, navíc můžu být doma. Doufám, že se nám tady povede s týmem udělat nějaký úspěch, abychom zvedli Slavii tam, kde má být,“ říká nejnovější posila, která pro nadcházející sezonu vytvoří gólmanskou dvojici s Finem Hölsem.

Cichoň byl v uplynulém ročníku pro Litoměřice klíčovým článkem v tažení vyřazovacími boji, ve 12 zápasech si udržel téměř 94procentní úspěšnost zákroků a jeho tým padl až v sedmém semifinálovém zápase se Zlínem.

Spolehlivé výkony podával odchovanec Kobry i v průběhu sezony, která byla již jeho čtvrtou v Chance lize. Před angažmá v Litoměřicích působil tři roky v Sokolově a celkem odchytal už 102 prvoligových zápasů.

Na svém kontě má i čtyři starty v nejvyšší soutěž v dresu Sparty, kde strávil dorostenecká i juniorská léta a následně byl širším členem extraligového kádru. Zachytal si rovněž za mládežnické reprezentace.

Rozhovor s brankářem Oldřichem Cichoněm přineseme na webu v nejbližších dnech.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 30.6.2024

Slávistu Maxmiliana Currana draftovalo Colorado

Poslední rok strávil v kanadské juniorské WHL, předtím ale prošel slávistickou mládeží a v sezoně 2022/23 debutoval i v A-týmu. Sedmnáctiletého Maxmiliana Currana si teď na draftu do NHL vybralo ...

Číst více
ROZHOVORY 25.6.2024

Holý o přípravě: Pilujeme drobnosti, které můžou v zápasech rozhodovat

Poslední měsíce se pro slávistického obránce Jana Holého hodně točí okolo jeho malé dcery. I proto je za volno od zápasů rád, současně ale samozřejmě trénuje na novou sezónu. „Cítím se výborně a ...

Číst více
ROZHOVORY 23.6.2024

Hron a Matějovský o přípravě s A-týmem: Je to náročné, ale dá nám to hodně

V uplynulé sezóně pomohli juniorce k návratu do extraligy. Teď se Filip Hron a Artur Matějovský připravují dokonce s A-týmem. „Nejtěžší je počet tréninků a intenzita,“ popisuje Hron. Teprve ...

Přehrát video
ROZHOVORY 20.6.2024

Klapka přivezl do Edenu dres z Calgary. Na Slavii se rád vracím, říká

Uplynulou sezonu bude mít slávistický odchovanec Adam Klapka navždy v paměti. Připsal si v ní debut v NHL i první gól a v nejprestižnější soutěži světa už dvoumetrový obr shodil i rukavice. ...

Číst více