14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. května 2024

Ve Slavii už krátce hostoval, teď je novou posilou. Z Hradce přichází Michael Gaspar

Čtyřiadvacetiletý obránce Michael Gaspar se po deseti letech v Hradci Králové vrací do Prahy. Letňanský odchovanec přichází do místa, kde odehrál povedenou polovinu "covidové" sezony 2020/21 a ke kterému má speciální vztah.

„Už jsem potřeboval změnit prostředí a Slavia pro mě byla v Chance lize priorita. Jsem z Prahy, na Slavii jsem chodil jako malý, sleduju ji už dlouho a mám to tady rád. Navíc mi bylo sympatické, jak klub jednal, takže to rozhodování bylo jednoduché,” popisuje nejnovější posila týmu.

Gaspar prošel v Hradci dorostem a juniorkou a následně nastoupil během pěti sezon v extralize k 80 zápasům. Na střídavých startech v první lize jich stihl 124 s bilancí 36 bodů (8+28), z toho 16 ve Slavii, kde se předvedl ve skvělém světle a týmu pomohl 9 body (2+7). Zahrál si i v mládežnických reprezentacích, mimo jiné i na MS hráčů do 20 let, kde v roli asistenta trenéra českého výběru působil i současný sportovní konzultant Slavie Patrik Eliáš.

„Věděli jsme, že Gaspi hraje zodpovědně ve všech zónách, takový nenápadný hokej, ale nakonec nám hrál první přesilovku,” vzpomíná Eliáš. „Bude to skvělý článek do naší obrany, může být na ledě za jakékoliv situace, je zodpovědný, umí zklidnit hru, zároveň je ale tvořivý a ofenzivní. Fyzickou hru nahradí chytrostí a zkušenostmi,” vyzdvihuje jeho přednosti.

„Je to hráč, který se pohybuje na hraně Chance ligy a extraligy, ale za mě patří svojí kvalitou spíš do vyšší soutěže. Věříme, že nám pomůže, odehraje tady parádní sezonu a my mu zase můžeme otevřít dveře zpátky do extraligy,” dodává Eliáš.

Gaspar je po Romanu Přikrylovi a Oldřichu Cichoňovi třetí oficiální posilou pro nadcházející sezonu. Další nové jméno představíme už v úterý.

Rozhovor s Michaelem Gasparem přineseme na webu v nejbližších dnech.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 30.6.2024

Slávistu Maxmiliana Currana draftovalo Colorado

Poslední rok strávil v kanadské juniorské WHL, předtím ale prošel slávistickou mládeží a v sezoně 2022/23 debutoval i v A-týmu. Sedmnáctiletého Maxmiliana Currana si teď na draftu do NHL vybralo ...

Číst více
ROZHOVORY 25.6.2024

Holý o přípravě: Pilujeme drobnosti, které můžou v zápasech rozhodovat

Poslední měsíce se pro slávistického obránce Jana Holého hodně točí okolo jeho malé dcery. I proto je za volno od zápasů rád, současně ale samozřejmě trénuje na novou sezónu. „Cítím se výborně a ...

Číst více
ROZHOVORY 23.6.2024

Hron a Matějovský o přípravě s A-týmem: Je to náročné, ale dá nám to hodně

V uplynulé sezóně pomohli juniorce k návratu do extraligy. Teď se Filip Hron a Artur Matějovský připravují dokonce s A-týmem. „Nejtěžší je počet tréninků a intenzita,“ popisuje Hron. Teprve ...

Přehrát video
ROZHOVORY 20.6.2024

Klapka přivezl do Edenu dres z Calgary. Na Slavii se rád vracím, říká

Uplynulou sezonu bude mít slávistický odchovanec Adam Klapka navždy v paměti. Připsal si v ní debut v NHL i první gól a v nejprestižnější soutěži světa už dvoumetrový obr shodil i rukavice. ...

Číst více