14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
11. května 2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil jsem tady mládí,” vzpomíná v rozhovoru. V dorosteneckém věku se pak vydal jinou cestou, teď se ale opět může předvést i v Praze.

Martine, co v tvém případě rozhodlo pro Slavii?
Je to klub s velkou tradicí a historií, a už mě taky lákalo vrátit se zpátky do Prahy, odkud pocházím. Byl jsem pryč už víc než deset let.

Jaký byl návrat do Edenu? Vybavilo se ti známé prostředí?
Určitě, strávil jsem tady mládí a hned mi to naběhlo. Mám na Slavii super vzpomínky.

Ty jsi tady ale nebyl úplně od malička, tak jak se tehdy přihodil tvůj přesun do Slavie?
Já jsem začínal s hokejem v Benátkách, a vzhledem k tomu, že brácha hrál taky hokej a šel na Slavii, tak jsem šel s ním. Už si to nepamatuju úplně přesně, ale myslím, že to bylo v nějaké šesté třídě.

Jak se tedy těšíš až znovu oblékneš slávistický dres?
Těším se na to moc a doufám, že tady budeme mít super sezonu.

Dáváš si nějaké konkrétní cíle?
Nedávám. Chci hlavně, aby tým šlapal, abychom fungovali a hráli v první polovině tabulky. Aby to nebyla sezona jako loni. A budu se tomu samozřejmě snažit pomoci svými výkony.

„Asi se od mě bude čekat, že budu bodovej, budu dávat góly a připravovat je, ale nevadí mi žádná role, rád hraju i oslabení.“
Martin Šťovíček o své roli v týmu

Co od tebe fanoušci můžou očekávat?
Těžká otázka. Asi se od mě bude čekat, že budu bodovej, budu dávat góly a připravovat je, ale nevadí mi žádná role, rád hraju i oslabení. Směrem dozadu se snažím podávat co nejlepší výkony a být komplexní hráč, abych mohl týmu pomoci na obou stranách hřiště.

Máš za sebou těžkou sezonu ve Znojmě, která se možná definitivně zlomila domácím zápasem právě se Slavií (17.2., Znojmo-Slavia 2:3). Co se ti vybaví při pomyšlení na tohle utkání?
No, nic moc vzpomínky to nejsou, byl to vyrovnaný zápas, který jsme nezvládli a prohráli. Ale ta sezona byla náročná už od začátku, nemohli jsme udělat nějakou sérii výher a od října nebo listopadu jsme věděli, že to bude boj až do konce. Bohužel to nedopadlo dobře a nebylo to nic příjemného.

A jak se ti hrálo na Slavii?
Jako soupeři se mi tady nehrálo úplně dobře, nebylo to jednoduché. Hřiště je tu menší, na nic nebyl moc čas, Slavia vždycky hrála rychlý a bruslivý hokej. Na druhou stranu tím, že jsem z Prahy, se na mě vždycky šla podívat celá rodina nebo kamarádi, a za to jsem byl rád.

Posledních pět sezon jsi působil na Moravě, znáš se s někým ze současného kádru?
V jednom týmu jsem se potkal před několika lety snad jen s Holasem (Jan Holý), ale se spoustou kluků už nějaký rok hrajeme proti sobě, hlavně s těmi staršími jako Knoťas (Tomáš Knotek) nebo Bery (Matěj Beran), takže se známe.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 30.6.2024

Slávistu Maxmiliana Currana draftovalo Colorado

Poslední rok strávil v kanadské juniorské WHL, předtím ale prošel slávistickou mládeží a v sezoně 2022/23 debutoval i v A-týmu. Sedmnáctiletého Maxmiliana Currana si teď na draftu do NHL vybralo ...

Číst více
ROZHOVORY 25.6.2024

Holý o přípravě: Pilujeme drobnosti, které můžou v zápasech rozhodovat

Poslední měsíce se pro slávistického obránce Jana Holého hodně točí okolo jeho malé dcery. I proto je za volno od zápasů rád, současně ale samozřejmě trénuje na novou sezónu. „Cítím se výborně a ...

Číst více
ROZHOVORY 23.6.2024

Hron a Matějovský o přípravě s A-týmem: Je to náročné, ale dá nám to hodně

V uplynulé sezóně pomohli juniorce k návratu do extraligy. Teď se Filip Hron a Artur Matějovský připravují dokonce s A-týmem. „Nejtěžší je počet tréninků a intenzita,“ popisuje Hron. Teprve ...

Přehrát video
ROZHOVORY 20.6.2024

Klapka přivezl do Edenu dres z Calgary. Na Slavii se rád vracím, říká

Uplynulou sezonu bude mít slávistický odchovanec Adam Klapka navždy v paměti. Připsal si v ní debut v NHL i první gól a v nejprestižnější soutěži světa už dvoumetrový obr shodil i rukavice. ...

Číst více