Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
30. ledna 2006

Z Ostravy na jih Čech

Extraliga má tento týden na programu tři zápasy. Slavia v nich zavítá dvakrát na led soupeře. Jako první ji čeká duel v Českých Budějovicích, na opačném konci republiky než Ostrava, kde Pražané nastoupili v minulém kole. Jihočeši momentálně balancují na hraně postupu do play-off, na devátý Třinec mají náskok pouze dva body. Motivace svěřenců trenéra Jandače tedy bude maximální a současného lídra extraligy i přes dobrou formu rozhodně nečeká na jihu Čech procházka růžovým sadem. Úvodní bully bude vhozeno v 17:30, ve stejný čas můžete začít sledovat průběh utkání prostřednictvím online přenosu.

Náš soupeř
Klub založen: 1928 jako AC Stadion České Budějovice
Trenéři: Josef Jandač, Milan Kupka
Největší úspěchy: Československo: 1. místo (1951); ČR: 3. místo (1995)
Posledních pět let: 11. > 12. > 6. > 14.(sestup do 1.ligy) > 1.(1.liga, postup do extraligy z baráže)
Internet: http://www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Roman Turek, Marek Posmyk, Petr Sailer

Aktuálně z tábora Slavie

Slavia do poslední čtvrtiny základní části nevstoupila nejlépe. Nejprve si připsala povinné tři body nad Vsetínem, pak však přišly dvě prohry v řadě. Bodově naprázdno vyšli svěřenci Vladimíra Růžičky na Kladně, kde se jim nedaří již delší dobu, ještě větším překvapením byla prohra 1:5 v domácím prostředí proti Znojmu. V následujícím kole čekal červenobílé souboj na ledě Plzně. Po čtyřiceti minutách Slavia prohrávala 0:2, ale ve druhé třetině Pražané skóre otočili a nakonec si po těsné výhřě 4:3 odvezli domů všechny body. Nabitý program pokračoval zápasy s týmy popředí tabulky. Ve 44. kole přivítali slávisté v Sazka Areně Zlín, nad kterým do té doby v novém domácím prostředí ještě nezvítězili. Tentokrát to již vyšlo. Pražané svého soupeře poměrně jednoznačně herně předčili a zvítězili 4:1. Utkání v závěru okořenilo i několik potyček, jejichž vyvrcholením byl pěstní souboj Davida Pojkara a Robina Kováře. V minulém kole čekal lídra tabulky zápas v ostravské ČEZ Areně. Zatímco proti Zlínu má Slavia nepříznivou bilanci, v případě Vítkovic je to přesně naopak. Vítkovičtí Slavii v normální hrací době neporazili již dvacetkrát a nepodařilo se jim to ani tentokrát. Naopak dostali pořádný výprask. Slávisté navázali na výborný výkon v utkání se Zlínem a uštědřili svému soupeři debakl 7:2.

Slavia kraluje také v individuálních statistikách. Šesti body za gól a pět asistencí se proti Vítkovicím blýskl Josef Beránek, čímž se definitivně dostal do čela kanadského bodování extraligy před Petra Tona, pro něhož sezóna kvůli zranění již skončila. Střeleckou formu má Michal Sup, jenž si připsal již dvacátý gól v sezóně a na Petra Tona mu scházejí ještě tři trefy. Obráncům nadále kraluje Jan Novák, který se může chlubit také titulem nejslušnějšího hráče. Na opačném pólu statistiky trestů je se 134 trestnými minutami Radek Duda. "Lépe" je na tom již pouze Václav Skuhravý z Karlových Varů.

Proti Českým Budějovicím se Slavia představí s novou posilou. Do konce sezóny bude oblékat dres Slavie Ivo Prorok. Vladimír Růžička naopak bude postrádat stále zraněného Tomáše Vlasáka a Milana Kopeckého, který si proti Vítkovicím naštípl kotník.

Aktuálně z tábora Českých Budějovic

Pro České Budějovice bude zápas se Slavií velmi důležitý. Jihočeši bojují o play-off. Zatím drží poslední postupovou pozici, ale na devátý Třinec mají náskok pouze dva body. Bodové rozdíly jsou minimální i směrem nahoru. Na páté Znojmo mají svěřenci trenéra Jandače manko čtyř bodů.

České Budějovice jsou v této sezóně remizovým králem. V normální hrací době zaznamenali šestnáct nerozhodných výsledků. Tento trend pokačoval i v předchozích čtyřech kolech, kdy se pokaždé prodlužovalo. V domácím souboji s Plzní vydržel nerozhodný výsledek 2:2 i po pětašedesáti minutách. Bod navíc pak získali Jihočeši v Pardubicích, kde byl v normální hrací době stav 4:4. V následujícím zápase byl v prodloužení úspěšnější pro změnu soupeř, dva body si z Budějovic po výhře 4:3 v nastaveném čase odvezla Sparta. Ve 45. kole čekalo jihočeský tým utkání na ledě třetího Zlína. V něm dominovali především oba gólmani, kteří za svá záda pustili pouze jeden gól. Výsledek 1:1 tak znamenal další dělbu bodů. Proti Slavii by tréner Jandač měl mít až na dlouhodoběji zraněného Václava Nedorosta všechny hráče k dispozici.

Vzájemné zápasy

Slavia je zatím v této sezóně proti Českým Budějovicím bodově stoprocentní. V první čtvrtině zvítězila nad svým soupeřem na domácím ledě 3:2, v odvětě v Budvar Aréně nastřílela ještě o dva góly více. Zajímavý průběh mělo zatím poslední vzájemné měření sil. Slávisté po smršti v úvodu vedli ve 3. minutě již 3:0 a vyhnali gólmana Turka z branky, o výsledek se nakonec ale ještě museli strachovat. Necelé dvě minuty před první přestávkou snížil Marek Posmyk na rozdíl dvou gólů a po nerozhodném prostředním dějství, ve kterém padlo po jednom gólu na každé straně, ve 47. minutě ztenčil náskok na minimum Michal Hudec. Vyrovnání se již ale Jihočeši nedočkali, a tak i potřetí odešli z utkání proti Slavii se sklopenou hlavou.

Historická bilance v extralize
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA
Celkem:
45 19 - 5 - 21
Doma:
23 12 - 2 - 9
Venku:
22 7 - 3- 12
Čtvrtfinále 1995/1996:
4 4 - 0 
Postavení v tabulce
1. Slavia             45   29 0  6 1  9   149: 94   94
8. České budějovice   45   15 3 12 1 14    99:103   64
Co mají oba týmy společného
Ze současných hráčů Slavie působil v Českých Budějovicích Michal Vondrka. V této sezóně zde hostovali také Milan Kopecký a Lukáš Havel. Z kádru Budějovic oblékali v minulosti dres Slavie Marek Posmyk, Viktor Hübl, Aleš Krátoška a Petr Sailer.
Poslední zápasy
Třinec - České Budějovice 1:2
České Budějovice - Plzeň 2:2
Pardubice - České Budějovice 4:5 pp
České Budějovice - Sparta 3:4 pp
Zlín - České Budějovice 1:1
Kladno - Slavia 4:2
Slavia - Znojmo 1:5
Plzeň - Slavia 3:4
Slavia - Zlín 4:1
Vítkovice - Slavia 2:7
Sestavy v minulém kole
Chábera - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, od 21. navíc Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Hřebejk, Vak, Kotrla - Mertl, L. Květoň, Bělohlav. Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Pojkar - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D. Hruška, Sobotka, Dlouhý - Kopecký, Vondrka.
Nejproduktivnější hráči
1. Viktor Hübl 45 12+17=29
2. Michal Hudec 45 12+11=23
3. Kamil Brabenec 45 10+13=23
4. Petr Gřegořek 44 7+15=22
5. Petr Sailer 45 7+15=22
1. Josef Beránek 43 13+38=51
2.Radek Duda 44 16+26=42
3. Jaroslav Bednář 45 19+19=38
4. Tomáš Vlasák 41 13+22=35
5. Michal Sup 45 20+12=32
Brankáři
Jan Chábera 19 - 1,90 - 93,56%
Roman Turek 27 - 2,34 - 91,77%
Petr Franěk 33 - 1,93 - 94,09%
Lukáš Hronek 14 - 2,22 - 92,50%
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více