Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
9. prosince 2009

Milan Hnilička: Snažím se trénovat naplno. Pozici jedničky neřeším

Dnes proběhla českými médii překvapivá zpráva, že zkušený brankář Milan Hnilička trénuje se Slavií. Vše se nakonec potvrdilo a zdá se, že olympijský vítěz z Nagana si po roce opět zachytá naší nejvyšší hokejovou soutěž. Přesné podmínky zatím nezná, ale doufá, že se v sešívaném dresu objeví v brance po reprezentační pauze.

V jaké fázi je váš transfer do Slavie? Tušíte, zda-li půjde o hostování či přestup?
Abych řekl pravdu, tak tohle vůbec nevím. Zatím to jde mimo mojí kompetenci. Trénoval jsem se Spartou a vše jsem se dozvěděl až dnes. A teprve dnes jsem se přesunul na Slavii.

Kdy si myslíte, že teoreticky můžete za Slavii nastoupit?
Těžko říct, ale já samozřejmě doufám, že co nejdříve. Když vše dobře dopadne, tak si myslím, že by to mohl být po reprezentační přestávce.

Připravoval jste se Spartou a dnes jste absolvoval první trénink se Slavií? Vidíte nějaký rozdíl mezi tréninkovými jednotkami obou týmů?
Ten dnešní trénink byl hodně podobný těm na Spartě. Vše samozřejmě probíhá trochu jinak, ale tempo a nasazení jsou prakticky totožné. Pro mě je ovšem nejdůležitější střelba hráčů a s tou jsem byl spokojen.

Jak na vás svěřenci Vladimíra Růžičky působí jako tým? Určitě spoustu hráčů znáte již z dřívějška.
To je pravda. Slavia na mě působí velice dobře. Je to kvalitní a ambiciózní tým, který každoročně bojuje o horní příčky. Jsem moc rád, že mám tu možnost se s takovýmto klubem připravovat.

Působil jste také 2 sezóny ve Spartě. Nebojíte se, že to budou brát holešovičtí fanoušci jako zradu?
Nebojím. Spartě jsem vděčný, že mi po čase dala příležitost s ní trénovat. Navíc jsem teď dlouhou dobu nechytal, takže se ani k žádnému klubu nepřiřazuji. I když je pravda, že jsem ještě stále oficiálně hráčem Liberce.

Do Slavie má kromě vás přijít ještě Zdeněk Orct, takže zde bude 5 brankářů. Jak vidíte své šance na post jedničky?
Tohle vůbec neřeším. Budu se prostě snažit trénovat co nejvíce a pokud bude Vláďa Růžička cítit, že na to mám a můžu týmu pomoci, tak za tu šanci budu strašně vděčný.

Poslední zápas jste odchytal zhruba před rokem. Jak moc se těšíte opět do extraligové branky?
Těším se hodně. Přeci jen to byla dlouhá doba, kdy jsem nehrál.

FOTO: Bílí Tygři Liberec
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více