Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. ledna 2010

Do Slavie přichází Kanaďan Darcy Campbell

Po Noahu Clarkovi získala Slavia další zámořskou posilu. Zadní řady vyztuží kanadský obránce Darcy Campbell, který dnes po poledni přiletěl z Finska. Tam hrál za za TPS Turku. Campbell přišel do Evropy před touto sezonou, předtím působil v nižších zámořských soutěžích, ale na svém kontě má i jeden start v NHL za Columbus Blue Jackets.

Kanadský obránce dorazil do Prahy v sobotu po jedné hodině i s manželkou Kristin a malým psem Kaeem. „Do Prahy se těším. Každý kdo tu byl, mi říkal, že je to nádherné město. Doufám, že budu platný i v týmu,“ řekl po svém příletu.

S dospělým hokejem začal Darcy Campbell v Alasce v univerzitním týmu, odkud si ho také v sezóně 2006/2007 vytáhl tým Columbusu, za nějž odehrál Campbell svůj zatím jediný start v NHL. Poté byl vyměněn do Colorada, kde působil na farmě lavin. V létě 2009 se pak vydal za dobrodružstvím do Evropy. Ve finské SM lize odehrál za TPS Turku 33 zápasů a nasbíral v nich 11 bodů za dvě branky a devět asistencí. Nyní přišel do Slavie a čeká ho brzký ostrý start. Už zítra by měl nastoupit proti Karlovým Varům.

Darcy Campbell nám během cesty z letiště na hotel stihl odpovědět i na pár otázek.

Právě jste přiletěl do Prahy, jste v České republice poprvé?
Ano, ještě jsem tu nebyl. Od všech jsem ale slyšel, že je Praha krásné město, takže se těším.

Přicházíte do Slavie jako druhý zámořský hráč, bude to pro vás výhoda, že tu je i Noah Clarke?
To určitě. Sice se ještě neznáme, ale věřím, že se brzo spřátelíme a budeme si navzájem pomáhat při adaptaci. I kdyby tu ale Noah nebyl, tak bych sám nebyl. Bude tu se mnou i moje žena Kristin a náš pes.

V této sezóně působí v extralize hodně hráčů ze severní Ameriky, znáte se s někým z nich?
Ano, hrával jsem s Markem Bomersbackem a pak znám ještě dva – Aarona MacKenzieho a Adama Pineaulta. Ti hrají, myslím, v (zkouší vyslovit název města) Pradubicích nebo tak nějak.

Ano, byl jste s někým z nich před odletem v kontaktu? Ptal jste se na českou extraligu?
To ne, ale až se tu trochu rozkoukám, určitě se s nimi spojím.

Slavii se v poslední době nedaří, vy přicházíte jako posila do obrany. Už víte, kdy byste měl nastoupit?
Jsem připraven nastoupit už zítra. Doufám, že se mi bude dařit a týmu pomůžu k dobrému výsledku.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více