Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. ledna 2011

Slavia přivítá Plzeň, hrát se bude v retro dresech!

Výročí 110 let slávistického hokeje vyvrcholí už v úterý 1.2. unikátním zápasem, kdy Slavia i Plzeň proti sobě nastoupí v historických dresech. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a přijďte povzbudit svůj tým v boji o play-off proti tradičnímu soupeři - indiánům z Plzně! Zápas začíná v úterý v 18:15.

Náš soupeř

Trenéři: Marian Jelínek, Michal Razým
Největší úspěchy: Vicemistr ČSFR 1992, 3. místo v české extralize 2000
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jaroslav Modrý

Návrat do historie

Slavia i Plzeň jsou týmy s bohatou hokejovou historií, a proto se oba kluby dohodly, že při společném zápase dají divákům možnost na staré doby zavzpomínat, těm mladším pak něco z hokejové historie ukázat. Všichni hráči tak na sobě budou mít historické dresy bez reklam. Slávisté tak budou hrát v tradičních sešívaných dresech s červenou hvězdou, Plzeňští pak modré dresy s bílými lemy a motivy. Čestné buly vhodí mezi kapitány legenda československého hokeje Augustin Bubník. V časopisu Aréna, který bude k dispozici při zápase, si pak budete moci přečíst rozhovor se dvěma nejdůležitějšími muži svých klubů - Vladimírem Růžičkou a Martinem Strakou.

Více o Historic game najdete v tomto článku.

Slavia stále bojuje o elitní šestku, ale ani desítka není jistá

Hráči o tom sice neradi mluví, ale všem je jasné, že kdyby se slávistům podařilo skončit na šestém místě a vyhnout se tak předkolu, byl by to velký úspěch. Na šesté České Budějovice ztrácí Slavia 2 body, ale i za ní je poměrně těsno. Jedenáctý Litvínov má stejně jako další tři mužstva, mezi nimi i Plzeň, jen o šest bodů méně a i odtud tedy může být postavení Slavie ohroženo. Zápas s Plzní proto bude hodně důležitý.

Proti Plzni letos vždy vítězně

Slavia letos na Plzeň umí. Všechny tři vzájemné zápasy v této sezóně vyhráli sešívaní a jen jednou Plzeň získala alespoň bod za prohru v prodloužení. Proti indiánům se dařilo zejména Michalu Vondrkovi, který ve vzájemných zápasech nasbíral 5 bodů za 2 branky a 3 asistence.

Plzeň je nejlepším týmem ledna

Z 11 zápasů v lednu Plzeň 9 vyhrála a získala 26 bodů. Indiáni tak začali mohutně finišovat, aby dosáhli svého cíle - dostat se do první desítky a zahrát si předkolo. I to bude hnacím motorem klubu s logem škodovky, které se objeví na plzeňském retro dresu.

popis obrazku

Nastoupí v Historic game i Radek Duda?

Bylo by přiznačné. Radek Duda, který v sezóně 2002/2003 přišel do Slavie právě z Plzně a hned v červenobílém dresu slavil titul, by teď stál opět v barvách Plzně při Historic game. Pravděpodobně se toho ale nedočkáme. Dudovi totiž 31. ledna končí v Plzni hostování a má se vrátit zpět do Chomutova. Vedení indiánů by ale chtělo právě ještě pro tento zápas mít Dudu ve svém týmu. A není se čemu divit. Jednatřicetiletý útočník ve 26 zápasech za Plzeň nasbíral 29 bodů a hodně tak pomohl Západočechům v jejich jízdě za předkolem.

Postavení v tabulce

7. Slavia       46  18 - 7 - 3 - 18  122:121  71
11. Plzeň       46  24 – 5 – 2 – 15  139:133  65
Pozn.: Plzni bylo odečteno 19 bodů.

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Barák, Kolařík, Žižka, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Poletín. Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Jeřábek, Modrý, Dresler, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Vlasák, Svačina - Duda, Straka, Dvořák - Lammers, M. Heřman, Johnson - T. Rachůnek, Haman, Plášek - Stránský.
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více