Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. dubna 2015

Do roka a do dne chceme vybojovat extraligu zpět, říká Pitter

Uplynulá sezona měla pro Slavii hořký konec, sešívaní skončili v baráži na třetím místě a loučí se s extraligou. O návrat mezi elitu budou bojovat ve druhé nejvyšší soutěži. Aktuální situaci hodnotí bezprostředně po konci baráže majitel klubu Vladimír Pitter.

"Je to tragédie pro Slavii a velké zklamání. Je mi to hrozně líto vůči fanouškům."

V pátek se rozhodlo o sestupu Slavie z extraligy, co se vám honí hlavou?
Je to obrovská tragédie pro Slavii a velké zklamání. Je mi to hrozně líto i vůči fanouškům. Mrzí mě, že jsme se na baráž nepřipravili tak, abychom uspěli, i když jsme se snažili udělat maximum. Určitě to nebylo o zápase v Chomutově, kdy se definitivně rozhodlo, nezvládli jsme jiné zápasy.

Kde podle vás hledat příčinu, myslíte si, že to bylo v psychice hráčů?
Jsem přesvědčený o tom, že hráči to v hlavách měli srovnané, věděli o co hrajou. Můžu říct, že jsme pro ně udělali maximum, tuto sezonu jsme vůči nim neměli oproti minulým rokům žádné závazky, měli od nás stoprocentní servis. A i přesto se to nepovedlo.

Udělal byste během sezony něco jinak? Čeho litujete?
Můžu litovat toho, že se nám tu během sezony protočily tři trenérské dvojice. Po panu Lubinovi jsem bral Dušana Gregora s tím, že nám tady extraligu zachrání, bohužel to dopadlo, jak to dopadlo. Po změně, která byla udělána v únoru, kdy se na post hlavního kouče posunul Josef Beránek, který si k sobě vybral Jana Srdínka, měli společně s týmem dost času připravit se na play out a baráž. Bohužel to nezvládli. Ale nebudu kličkovat, za výběrem trenérů jsem stál já, tudíž sestup padá i na moji hlavu.

Mezi fanoušky vznikají spekulace, co se Slavií po sestupu bude. Někteří mají obavy z toho, že by první ligu vůbec nehrála…
Musím říct, že podobné spekulace moc nevnímám. Jestli si někdo myslí, že sestup byl záměr, tak by si měl uvědomit, že pokud se chce někdo klubu zbavit, tak se ho lépe zbavuje na vrcholu, než když padá, aby se mu vrátila investice do něj vložená. Mám okolo sebe rodinu, partnery, kteří dobře vědí, co pro to člověk dělal, a ti naopak vyjadřují podporu. Slavia holt bude hrát příští sezonu první ligu a já bych byl rád, kdybychom do roka a dne vybojovali extraligu zpátky.

S pádem do první ligy se dá očekávat také úbytek financí od sponzorů…
Bude to věcí jednání, ale dá se očekávat, že o některé partnery přijdeme, v první lize navíc není marketingový partner BPA. Určitě je to krok zpátky, lépe se vám shánějí peníze na extraligu, než na první ligu.

Jaká je situace ohledně hráčského kádru?
Vzhledem k nastálé situaci to budeme to v nejbližší době intenzivně řešit. Jak s hráči, kteří mají platné smlouvy, tak s hráči, s nimiž byly předjednány kontrakty od 1.5., které obsahovaly podmínky na extraligu. Takže nyní začne nový kolotoč jednání. Budu s nimi a s jejich agenty mluvit a řešit další budoucnost. Nejsem naivní, že by si všichni hráči, co tu letos byli, řekli, že zůstanou za jiných podmínek s cílem vybojovat extraligu zpět.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více