Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
18. července 2016

Viktor Nestrašil se stěhuje do finské Tappary. Je to nová výzva, říká

Patřil k tahounům slávistické juniorky, ve které navíc nějaký čas dělal i kapitána, a díky výborným výkonům si vysloužil místo i v áčku, za které odehrál jedenáct zápasů. V nové sezóně by podle pravidel v českém hokeji už v juniorce nemohl hrát, a tak zvolil ve své kariéře první zahraniční štaci. Ve finské Tappaře podepsal Nestrašil roční smlouvu s následnou opcí na další sezónu.

Tappara Tampere patří k tradičním finským klubům, v minulém roce oslavil šedesát let od svého založení.

Slávistický odchovanec Viktor Nestrašil patřil v minulé sezóně k nejlepším juniorům, dokonce byl i nejproduktivnějším hráčem nejstarší mládežnické kategorie, přestože neodehrál nejvíce zápasů. Část roku totiž strávil v áčku, za které stihl naskočil do jedenácti utkání. „Na léta ve Slavii nikdy nezapomenu. Určitě se budu rád vracet a potkávat se s lidmi, kteří mi dali možnost se rozvíjet,“ hodnotí Nestrašil.

Od nové sezóny jsou v juniorské kategorii zrušeny výjimky pro starší hráče, a tak se devatenáctiletý útočník začal poohlížet po novém působišti. „Zvažoval jsem několik možností, vypadalo to, že si zkusím USHL (juniorská soutěž v USA), pak jsem ale dostal nabídku z Tappary Tampere, nad kterou jsem ani chvilku neváhal. Rozhodlo hlavně to, že o mě projevili opravdu velký zájem,“ vypráví forvard.

Tappara Tampere je nejúspěšnějším finským klubem v historii, domácí soutěž vyhrál celkem třináctkrát, naposledy se mu to povedlo v minulém roce. Navíc v dresu tohoto klubu loni zářil mladík Patrik Laine, který uchvátil skvělými výkony na seniorském mistrovství světa a na draftu NHL se umístil na druhém místě.

Nestrašil už byl v Tampere na začátku července přibližně dva týdny, po kterých podepsal s tradičním finským klubem roční smlouvu s opcí na další rok. „Už jsem měl možnost se se všemi v klubu potkat, během toho, co jsem byl ve Finsku, jsem si nemohl na nic stěžovat, postarali se o mě perfektně, což mi dává možnost se soustředit jen na svůj výkon,“ popisuje slávistický odchovanec. „Definitivně do Finska odlétám 30. července, kdy se s týmem začnu připravovat na novou sezónu.“

Viktor Nestrašil (vlevo) ještě ve slávistické juniorce.

Nová role

„Ve Slavii jsem měl vždy roli tvořivého a koncového hráče, od kterého se čekalo, že bude rozhodovat zápasy, v Tampere se chci zdokonalit i v obranné hře, abych mohl v dospělém hokeji přijmout jakoukoliv roli,“ říká Nestrašil, který bude v Tappaře začínat jako elitní centr v tamním juniorském týmu a bude záležet jen na jeho výkonech, kdy se podívá i dospělého finského hokeje.

Nestrašil věří, že se díky působení v Tappaře přiblíží svému snu, který je stejný jako téměř u každého hokejisty. „Samozřejmě bych si jednou chtěl zahrát v NHL a vyhrát Stanley Cup,“ netají se.

Poprvé jsem byl v Edenu, když jsem byl ještě v kočárku. Bude to tedy vždy krásný pocit, když se na Slavii budu vracet.
- Viktor Nestrašil

Došlo i na možnost zahrát si alespoň jednou ve stejném týmu i se svým bratrem Andrejem Nestrašilem, který se momentálně zotavuje ze zranění páteře a připravuje se na novou sezónu v týmu Carolina Hurricanes. „Určitě by bylo hezké si s bráchou zahrát, v nejbližších letech to ale nebude. Nejdříve si chci udělat jméno jako Viktor Nestrašil, nerad bych, aby mě brali jen jako toho druhého za mým bratrem,“ přeje si nováček v týmu Tappara Tampere.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více