Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. srpna 2018

Antoš zase ve Slavii! Splněný sen, říká Milan Antoš junior

Věkem patří do juniorky, přesto si už střihl premiéru za sešívané áčko. Osmnáctiletý obránce Milan Antoš zažil v úterý hodně povedený večer. V první obraně předvedli ve dvojici s Jindřichem Barákem spolehlivý výkon a navíc pomohli Slavii k vítězství. Mladý talent mohl litovat jen jediného. Triumf nad kazašským Pavlodarem (3:2) neviděl jeho nejvěrnější fanoušek, tatínek a slávistická legenda Milan Antoš starší. „Nemohl. Je na soustředění s dorostem,“ řekl o jeho absenci. „Ale zápas za áčko? Super pocit a splněný sen,“ rozplývala se sešívaná naděje.

Připsal jste si svůj první start v dospělém hokeji. Jaký to byl pocit nastoupit za áčko Slavie?
Byl to super pocit. Zahrát si konečně za chlapy pro mě bylo něco úžasného. Splněný sen. Poprvé jsem hrál za áčko a navíc za Slavii, kde hrál můj táta.

1
Tolikátý start za slávistické áčko si připsal mladý Milan Antoš. V prvním týmu to byla jeho premiéra.

Pro vás jsou taková utkání o to speciálnější, že na tribuně vás sleduje tatínek, slávistická ikona. Jaké to pro vás je?
Pro mě je to velký vzor a samozřejmě se chodí koukat. Tentokrát zrovna nemohl, protože je na soustředění s dorostem, ale jinak když může, tak přijde. Já jsem za to moc rád.

Někteří rodiče své děti cepují, jiní zase jen chválí. Co u vás doma. Je Milan Antoš spíš nekritický fanoušek, nebo naopak?
Je obojí. Snaží se mě pochválit, ale když je potřeba, vytkne mi chyby a snaží se mi ukázat, co dělám blbě a jak se mám zlepšit. Pro mě je to důležité a super.

Milan Antoš starší vedl Slavii jako kapitán v roce 1994 do extraligy, v roce 2003 s ní vyhrál titul. Dnes působí na lavičce dorostu

Ve svém zápasovém debutu jste nastoupil v obranné dvojici s Jindřichem Barákem. Jak se vám s tak zkušeným hokejistou spolupracovalo?
Hrálo se mi s ním výborně. Je spolehlivý, vysvětlí mi, co je potřeba. Pomůže mi. Hodně toho odbruslí a je fakt skvělý.

Kazašský Pavlodar byl vcelku neznámým a trochu exotickým soupeřem. V čem vás prověřil. A co se naopak týmu nejvíc dařilo?
Myslím, že se nám povedlo odehrát dobrý zápas. Navíc jsme vyhráli, což je také důležité. První výhra v přípravě. A tak to má být. Soupeř byl o hodně zkušenější. My jsme ho ale urvali svou hrou. Povedlo se nám dát třetí gól, což podle mě rozhodlo. Další dny zase potrénujeme a půjdeme do toho znova.

Sestava se v úvodu herní přípravy hodně točí a soupiska vypadá pokaždé jinak. Jaké to je z pohledu hráče. Nevládne na ledě trochu chaos?
Hra je ještě taková „uházená“. Ještě to není úplně ono. Jsme rozdělení na dva týmy a už spolu trénujeme celkem dlouho, zhruba třetí týden, takže z toho pohledu je to docela dobré a podle mě se to bude pořád zlepšovat.

Milan Antoš junior už si střihl jeden start za reprezentační sedmnáctku

Na Slavii se letos sešla vcelku nesourodá parta starých mazáků a mladých hráčů . Co říct na atmosféru, která panuje v kabině?
Starší kluci nás přijali skvěle, vzali nás do party a hned nám nabídli tykání. Jsou opravdu hodní a ve všem nám pomohou a poradí. Za mě je atmosféra výborná.

V přípravě s áčkem trénujete, vyzkoušel jste si zatím i jeden ostrý duel. Jak vidíte své šance v sezoně? A co podle vás můžete týmu nabídnout?
Především jsem moc rád za šanci, že tu mohu trénovat. Je to pro mě do budoucna super, protože si vyzkouším dospělý hokej. Jestli tady zůstanu, nebo ne, je na trenérech. Oni musí zhodnotit, jestli na to mám, nebo nemám. Já budu rád za každý trénink či zápas, který mě nechají odehrát.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více