21. září
Slavia Jihlava
15:00
23. září
Frýdek-Místek Slavia
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. září 2024

Bernad po prohře: Snad jen kapka v moři, která nás nebude mrzet

David Bernad byl při svém prvním startu za Slavii hodně vidět. Zapsal asistenci u prvního slávistického gólu a ve třetí třetině se dokonce pokoušel o "Michigan", přičemž nebyl daleko od úspěšného provedení. „Gólman byl rychlejší, přečetl mě a zvládl se natlačit na tyčku,“ mrzelo novou posilu.

Proti Přerovu to nevyšlo, proč?
Kamenem úrazu bylo, že jsme nedali góly, šance jsme ale měli. Soupeři také lépe pokryli předbrankový prostor a sami se dvakrát trefili po tečování střely, i když jsme se upozorňovali, že tam mají vždy dva hráče.

Co pozitivního naopak utkání ukázalo?
Nasazení, nikomu nejde upřít snaha a chuť hrát až do konce. I když se prohrává a dostaneme nějaký hloupý gól, tak se z toho nesesypeme.

Co to udělá s týmem, když se hned první zápas nepovede?
Kluci jsou většinou dost zkušení, takže bych řekl, že vůbec nic. Máme před sebou dalších 51 kol. Tohle byla jen kapka v moři, která nás na konci možná může mrzet, ale věřím, že nebude. Snad šlo jen o rozehřátí a půjdeme zápas od zápasu lépe a lépe.

Cítil jsem, že je o mě opravdu zájem

Sezonu jste měli zahájit už v sobotu proti Zlínu. Jaké to je pro hráče, když se odloží úplně první utkání?
Troufám si říct, že to není nic strašného. Připravovali jsme se na sobotu a po jejím zrušení jsme akorát přesunuli koncentraci na středu. Nehraje roli, kdy máme první zápas. Naštěstí jsme chytli tým, který stejně jako my nebyl rozehraný, takže v tomhle problém nebyl.

Čím jste vzniklý prostor v programu vyplnili?
V sobotu místo utkání byl takový náročnější trénink, který měl simulovat zápas. Já jsem se pak přesunul zpět do Boleslavi, takže nevím, jak to vypadalo tady, ale mě osobně se žádné volno netýkalo (úsměv).

Jaká vlastně byla tvá cesta do Slavie?
Bylo to trochu složitější, ale po telefonátu s Patrikem Eliášem jsem cítil, že je o mě opravdu zájem. Nechtěl jsem nabídku odmítnout, aniž bych to aspoň zkusil. Přijel jsem minulý pátek, protože v sobotu jsme měli hrát se Zlínem, ale když zápas zrušili, tak jsem se vrátil zase do Boleslavi. A jestli budou mít na Slavii zájem, budu takhle cestovat pořád.

„Po našem čtvrtém střídání jsem se ptal Holase, kde je tady defibrilátor.“
David Bernad s úsměvem o herním stylu Slavie

Je hráč tvých zkušeností nervózní, když se má takhle narychlo připojit k týmu?
To asi ne, ale máte v hlavě, že když tady tým makal spolu několik měsíců v kuse a vy jim přijdete „pomoct“, tak jim hlavně tu jejich dřinu nechcete zkazit. Nazval bych to spíš respektem než nervozitou.

Jak ses adaptoval nejen na spoluhráče, ale i na herní systém sešívaných?
Přiznám se, že to bylo složité. Když začnu týmem, tak tady problém nebyl, kluci jsou dobří. Spoustu jsem jich znal, ať těch starších nebo mladších. Ale co se týká hry, tak jsem přišel po našem asi čtvrtém střídání za Holasem a ptal jsem se ho, kde je tady defibrilátor. Funěl jsem a připadal jsem si, jak když mám cisternu na zádech. Myslím ale, že jsem se do toho postupně dostával a doufám, že jsem neudělal ostudu.

Určitě ne, asistoval jsi na první branku, ve třetí třetině jsi pak nadchl diváky pokusem o Michigan...
Tak u asistence šlo o plácnutí na bránu a Bery (Matěj Beran) potom výborně pracoval v předbrankovém prostoru. Co se týče Michiganu, tam se puk odrazil od síťky, vrtěl se, já jsem se tam ocitl a než bych si to nějak připravil, tak jsem spíš zkusil tohle. Ale jejich brankář byl rychlejší, přečetl mě a zvládl se natlačit na tyčku.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
A-TÝM 19.9.2024

Sešívaná sobota: S fotbalovou permicí na hokej zdarma!

Další sešívaná sobota je tu! Od 15:00 hrají hokejisté na zimním stadionu Edenu proti Jihlavě, v 19:00 nastoupí o pár desítek metrů dál fotbalisté proti Plzni. Fotbaloví permanentkáři mohou navíc ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.9.2024

První zápas? Začátky jsou vždycky nervózní, říká Šťovíček

Slavia po odloženém utkání ve Zlíně odehrála první zápas Maxa ligy v Edenu. Ačkoliv slávisty poslal Martin Šťovíček do vedení 2:1, nakonec na Přerov nestačili a padli 2:4. „Věděli jsme, že rozhodne, ...

Přehrát video
ZÁPASY 18.9.2024

Slávisté po vyrovnaném boji s Přerovem těsně padli

Slávisté na úvod sezóny body nezapsali. Ve vyrovnaném souboji sice nad Zubry vedli a měli i střeleckou převahu, Přerov ale dokázal vyrovnat a v závěrečné periodě strhl vítězství na svou stranu - 2:4. ...

Číst více
A-TÝM 18.9.2024

Na střídavé starty přichází obránce David Bernad

Slavia může využít v rámci střídavých startů obránce Davida Bernada z Mladé Boleslavi. Třicetiletý hokejista s více než třemi sty extraligovými starty by si měl odbýt svoji premiéru už ve středu v ...

Číst více