Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. prosince 2021

Bez gólů nevyhrajeme, musíme proměňovat víc šancí, ví Hejda

Slávisté proměnili v zápase proti Vsetínu jen jednu ze svých sedmadvaceti střel. To byl podle obránce Tadeáše Hejdy jeden z důvodů, proč nakonec prohráli. „Když nedáváme góly, tak nevyhrajeme,“ řekl čtyřiadvacetiletý bek, který se po šesti zápasech po návratu ze zranění cítí čím dál líp.

Od začátku druhé třetiny jste vedli a měli jste další šance. Nakonec však po dvou gólech Vsetína během tří minut neberete ani bod. Co rozhodlo?
Řekli jsme si, že se chceme zaměřit na obranu. První třetinu jsme hráli to, co jsme si řekli. Skoro se k nám nedostali. Ve druhé třetině to bylo horší, ale aspoň jsme dali gól. Ve druhé třetině jsme ale začali dělat zbytečné fauly a zbytečné chyby a ty góly jsme jim v podstatě nabídli sami.

Konečné skóre by odpovídalo spíš defenzivnímu zápasu, ale oba týmy měly šance, dost jich pochytali brankáři. Viděl jsi to stejně?
Každý zápas máme tři čtyři šance, které bychom měli dát a které rozhodují. Měli bychom se na to zaměřit a víc se soustředit. Aspoň jednu dvě bychom měli proměnit.

Dá se říct, že kdybyste za stavu 1:0 dali další gól, tak by zápas mohl dopadnout jinak? S vyšším vedením se přece jenom hraje jinak…
Určitě, mohli jsme taky proměnit další přesilovky. Když máme jen oslabení, tak je to pak unavené a puk skáče tam, kam nemá. Je to těžké, ale děláme si to vlastními chybami.

Změnil Vsetín do třetí třetiny svojí hru, že vás zaskočil dvěma rychlými góly?
Ten první gól jsem po pravdě moc neviděl, myslím si, že nám tam nějak ujel po levém křídle. Takový gól by neměl padat, měli jsme to ubránit. Přitom tam předtím měli tutovky a Málič nás celý zápas držel. Když ale nedáváme góly, tak nevyhrajeme.

Jak bylo důležité, že Roman Málek dlouho držel čisté konto?
Málič nás drží každý zápas, my mu ale nepomáháme. Většinou jsme obranu podcenili v první třetině, proti Vsetínu jsme v ní ale paradoxně hráli dobře. Nevím, čím to je, že jednou za čas máme kiks, kdy někdo neví, kde má být, a pak z toho je gól, který by neměl padat.

„Každý zápas máme tři čtyři šance, které bychom měli dát a které rozhodují.“
Tadeáš Hejda o neproměněných šancích

Zmínil jsi zbytečné fauly, které vám v závěru třetí třetiny sebraly čas na útočení. Proč k nim došlo?
To je těžké říct. Někdy je to kvůli přemíře snahy, někdy je to blbost. Je každého věc, co měl v hlavě a proč fauloval. Prostě to nevyšlo.

Mohlo mít vliv i to, že oba týmy hodně dohrávaly souboje?
Určitě. Vsetín má velké, těžké kluky, kteří upřednostňují hru tělem. Jsou obětaví a rychlí. Musíme se tomu přizpůsobit a taky hrát do těla. Ale myslím si, že to dokážeme.

Po návratu ze zranění jsi odehrál už šest utkání. Jak se zatím dostáváš do formy?
První zápasy byly těžké, měsíc a půl jsem vlastně nic nedělal, protože jsem měl zpřetrhané vazy v koleni. Nechci do toho vlítnout, aby se mi zase něco stalo, takže jdu krok po kroku a pomaloučku se do toho dostávám. Ale už je to mnohem lepší, po prvním střídání jsem nemohl skoro ani dýchat.

Snažíš se být v soubojích opatrnější?
To zase ne. Ale snažím se pořád očekávat, že přijde nějaký hit, a být zapřený v souboji. Tak jsem se totiž zranil, nebyl jsem zapřený.

A jak se cítíš po herní stránce?
Nesnažím se nic extra vymýšlet. Chci hrát stoprocentně do obrany a nedostávat góly. Krůček po krůčku, abych hned první tři zápasy nelítal jako blázen. Nejde to hned první nebo druhý zápas, ale musím se do formy pomalu dostat.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více