Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. ledna 2020

Bitva proti Pirátům! Vyválčí Slavia tříbodový poklad?

Čtyři! Tolik vítězství nasbírali sešívaní v uplynulých čtyřech kolech Chance ligy. Naposledy přestříleli kališníky z Litoměřic a na paškál si chtějí vzít i další severočeské město. Čeká je však pořádná šichta, v sobotní bitvě totiž vyzvou chomutovské Piráty. Navíc na jejich ledě. Zakulatí červenobílý celek počet triumfů v řadě?


O pořadí v play-off, 15. kolo: Piráti Chomutov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (82 b.)
Tabulka
6. místo (71 b.)
142:113
Skóre
126:126
Petr Stloukal (21+23)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (24+22)
Petr Stloukal (21 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Šmerha (24 gólů)
Dušan Žovinec (5+13)
Obránce
Jan Novák (5+15)
Dominik Pavlát (91,94 %)
Martin Altrichter (87,57 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,34 %)
Roman Málek (90,89 %)
Havířov – Chomutov 1:3
Poslední zápas
Litoměřice – Slavia 3:4


Slavia se veze na vítězné vlně, která trvá od 13. ledna, kdy sešívaní na vlastním ledě srazili Porubu. Poté si v Budvar Areně poradili i s domácím Motorem, v Edenu vyzráli na Přerov a v Kalich Areně přehráli Litoměřice. Svěřenci trenéra Říhy tak teď mají možnost počet výher zakulatit.

V cestě za pátým skalpem v řadě však stojí chomutovští Piráti, kteří se postupně vydrápali až na druhou příčku tabulky. I když mají z posledních čtyř bitev vyrovnanou bilanci 2:2, už dvakrát za sebou nenašli přemožitele. Nejdřív o body obrali litoměřické kališníky, potom havířovský AZet. Loupit tak budou chtít i ve známém domácím prostředí.

Šagát proti svým. Přidá Bílek další zásah?

Slávisté se však mohou pochlubit několika posilami v kádru. Tou poslední se stal Vítězslav Bílek, jenž se hned uvedl několika kanadskými body. Chomutov v lednu naopak počítal ztráty. Klub se nedohodl na podmínkách s Jakubem Černým, který tak pod Krušnými horami skončil. Sébastien Piché zas vyrazil zkusit štěstí do zahraničí. K Pirátům se naopak právě ze Slavie přestěhoval útočník Martin Šagát.

Červenobílý celek sází na matadora Petra Vampolu, jenž své umění naplno ukázal třeba pod Radobýlem, kde Stadionu vsítil parádní úvodní branku. Ostrostřelec Tomáš Šmerha si navíc vysloužil střídavé starty do extraligového Kladna.

Aby také ne. V letošním ročníku Chance ligy sbírá góly a nahrávky jako na běžícím pásu. Celkově zaznamenal 46 bodů (24+22) a nejlepším slávistou je i ve skupině o pořadí pro play-off, v níž prozatím dvanáctkrát skóroval a přidal sedm asistencí. Zároveň vede kanadské bodování této fáze soutěže i tabulku střelců.

Se 14 body je na pomyslné druhé příčce druhé poloviny soutěže v týmovém bodování Filip Kuťák (4+10), třetí Daniel Vrdlovec (2+8). V Chomutově se mohou spolehnout na Petra Stloukala, ten už zaznamenal 21 tref a 23 nahrávek. V nadstavbě se ale lépe daří Nicolasi Hlavovi (8+11), Stloukal mu je ale těsně v patách (5+10).

Zápas začíná na ledě ROCKNET ARÉNY v sobotních 16:00. Pokud nemůžete být u toho, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na www.onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více