Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. listopadu 2018

Bod na domácí půdě je prostě málo, hodnotí Šagát

Dvacáté druhé kolo Chance ligy přineslo vypjaté a velmi vyrovnané utkání Havířova proti domácí Slavii. Z vítězství se radovali hosté, kteří dokázali porazit slávisty 3:2 po prodloužení. Jednu ze dvou branek domácích vstřelil slovenský útočník Martin Šagát, který nejenom vsítil gól, ale svojí fyzickou hrou vybojoval mnoho puků.


Martine, jak byste ohodnotil utkání, které jste prohráli těšně 2:3 po prodloužení?
Určitě obrovská škoda těch bodů. Udělali jsme spoustu faulů, neproměnili vyložené situace a bohužel soupeř potrestal naše osobní chyby, ale zase z naší strany bylo vyrovnání v poslední třetině velmi pozitivní. Škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce a po prodloužení putují body do Havířova.

4+5
Toto je bodový zápis Martina Šagáta za dvacet zápasů.


Vstřelil jste jeden gól ze dvou, mohl byste ho trochu popsat?
Bylo to v přesilové hře, nějak jsme to sehráli a puk se naštěstí odrazil před prázdnou bránu. Já to už jen do té brány zametl.


Zápas byl velmi vyhrocený a padlo mnoho hitů, čím si to vysvětlujete?
Blížíme se ke druhé půlce sezóny, kde se to začíná lámat, takže se potřebujeme co nejvíce připravit na případné play-off a potřebujeme bodovat a musíme hrát každý souboj naplno.


Jak náročný na psychiku byl fakt, že zápas byl dlouho vyrovnaný a branky začaly padat až ke konci utkání?
Nějak jsem si to ani neuvědomoval. Člověk dostane gól, poté gól hned dá. Pro mě to bylo na psychiku úplně normální. Možná i bylo lepší, že ten první gól padl brzo a my věděli, že máme dost času to vyrovnat, což se nám také povedlo.


Bylo něco v čem vás soupeř překvapil?
Těžko takhle hned po utkání hodnotit, koukneme na video a možná až poté to zjistíme. Ale musí se jim nechat, že byli rychlí a silní v osobních soubojích, nic nám nedali zadarmo, hráli výborně.


Je něco, co byste měli jako tým do příště zlepšit?
Budeme muset zlepšit přesilovky a zapilovat na disciplíně, abychom nechodili tak často ven.


Jak vám zatím klape spolupráce ve vaší lajně?
Já jsem tentokrát hrál ve dvou lajnách, takže je to pro mě těžké hodnotit. Ale člověk je připravený na všechno a musí umět hrát s každým.


Jaká atmosféra momentálně panuje v kabině?
Mrzí nás, že jsme nezískali více bodů. Přece jen jeden bod na domácí půdě je prostě málo, ale jak už jsem řekl, podařilo se nám zvrátit stav a dovést utkání do prodloužení, a i taková věc dokáže tým nakopnout. Musíme se od toho odrazit a začít hrát jako na konci tohoto zápasu.


Co se stalo během přestávky, že jste dokázali vyrovnat ze stavu 0:2 na 2:2 během jedné třetiny?
Trenér nám jen řekl, že máme být více drzí a začít trochu riskovat a povedlo se.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více