Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. března 2020

Budeme bojovat, burcuje po úvodní porážce Šmerha

Slavia se mohla po jednozápasové absenci znovu spolehnout na jeho služby, přesto gól Tomáše Šmerhy k vítězství nepomohl. Sešívaní prohráli v prvním utkání předkola 1:3 a s Třebíčí ztrácejí 0:1 na zápasy. Celkově pak nezvládli devátý duel v řadě. „Věřím, že to zlomíme a tuhle sérii otočíme,“ burcuje slávistický kanonýr.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Špatně. Prohráli jsme podeváté v řadě, což není pro naši psychiku vůbec dobré. V úterý to ale zvládneme a pojedeme do Třebíče za stavu 1:1.

Do zápasu jste vstoupili aktivněji, bylo vidět, že chcete dát první branku. Co se pak stalo, že Třebíč se v první třetině dostala do vedení 2:0?

Opět jsme dostali první gól a prohrávali jsme 0:2. To už se těžce otáčí. Při první brance se beci špatně domluvili a on nám ujel přes celý hřiště, při druhé to trefili v přesilovce. Bohužel.

V čem vám Třebíč dělala největší problémy? Mohla to být jejich obrana středního pásma?

Hrají dobře v obranném pásmu, kde nás klidně i ve čtyřech přečíslují. Tam se to hraje těžce. Musíme hrát jednoduše přes beky a do brány. Snad nám to tam spadne, ale musíme tomu štěstí jít naproti.

Celkově jste prohráli už podeváté v řadě. Proč se vám nedaří?

Je na nás deka. Máme mladý tým a psychicky je to pro nás těžké. Ale věřím, že to zlomíme, máme silný tým. Je tu super parta. Zlomíme to a tuhle sérii otočíme!

„Musíme hrát jednoduše přes beky a do brány.“
Tomáš Šmerha po úvodním zápase předkola s Třebíčí

Třebíč dala vítězný gól v přesilovce. Důležité bude také nefaulovat, že?

Nevím, jim tam spadnul z těch všech přesilovek jeden gól. Ale samozřejmě – když hrajeme 5 na 5, tak máme větší šanci než při hře 4 na 5.

Vy jste dnes naopak ani jednu ze svých pěti přesilovek nevyužili. Hrajete podobný systém celou sezonu, ale v poslední době se vám moc nedaří. Co změnit?

Musíme víc střílet, více se tlačit do brány a být hladovější. Tohle je play-off. A i když schytáme před brankou šest ran, musíme tam stát. Tady už nejde nikam uhnout!

Fanoušci nebyli po zápase spokojeni. Chce to více bojovnosti?

Dám ruku do ohně, že tu každý bojuje. K fanouškům se teď nebudu vyjadřovat, ale my jako tým bojujeme a dnes jsme tu nenechali nic lehkovážně.

V posledním kole nadstavby s Litoměřicemi jsi kvůli zranění nehrál. Nechtěl jsi riskovat?

Měl jsem menší otřes mozku, problil jsem celou noc a byl jsem oslabený. Celý den jsem nic nesnědl, měl jsem jen housku s čajem a neměl jem sílu. Domluvili jsme se s trenérem, že to nebudeme riskovat a že si před play-off odfrknu, abych byl fit. Před dneškem jsem měl dva tréninky a už je to lepší a lepší.

V úterý vás čeká druhé utkání. Cíl je jasný – odjet do Třebíče za stavu 1:1. Co pro to udělat?

Třetí třetinu jsme hráli dobře, oni v ní skórovali z ničeho. Budeme bojovat! Musíme bojovat. Když to nepůjde, tak musíme jít štěstí naproti. Musíme se rvát do brány a vybojovat nějaký gól. Ať tam spadne nějaký haluz jako dneska a vedeme 1:0, 2:0. Určitě se nám pak bude hrát lépe.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více