Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. srpna 2023

Bylo mi vedro, smál se po prvním zápase Málek

K hubené výhře 1:0 nad Kolínem přispěl jistým výkonem a čistým kontem Roman Málek. Slávistický brankář věří, že se nově složený tým rychle sehraje. „Kluci si spolu teprve musejí sednout, sehrát se a přijít si na chuť. Pokud budou pracovat, jak pracují, tak si myslím, že si sednou,“ říká po prvním přípravném utkání.

Poslední zápas jste odehráli před více než 150 dny. Těšili jste se na další po dlouhé době?
Určitě jsme se těšili na novou sezónu. Od té doby, co jsme vypadli, to bylo jako vždy nepříjemné, když skončíte. Zase musíte začínat od začátku, projít letní přípravou a chystat se na ledě. Je to dlouhé a už chcete jít do těch zápasů, takže jsme se všichni těšili.

Jaký jsi měl z duelu proti Kolínu pocit?
Bylo mi vedro, to nebudu lhát (úsměv), ale určitě je na čem pracovat. Nemůžeme usnout na vavřínech, že jsme vyhráli první zápas. Musíme makat stejně, jako jsme makali posledních čtrnáct dní. Když v tom budeme pokračovat, tak si myslím, že to bude fungovat.

Vítězství je na začátek samozřejmě příjemné, ale nešlo spíše o to, abyste se dostali do zápasového tempa a zvykli si na nové výstroje?
Souhlasím, ale nám brankářům výstroje ještě nepřišly. Měly by dorazit až tenhle týden, takže si budeme zvykat zase znovu. Je to spíš o tom navyknout si na zápasový režim, nabrat zpátky kapacitu do plic a připravit se na sezónu. To, že jsme vyhráli první zápas, nic neznamená. Musíme pořád makat dál.

„Já už jsem tam dával jen ruku a bylo pro nás štěstí, že to netrefil.“
Roman Málek o velké šanci Kolína

Skóre vydrželo 60 minut 0:0, oba týmy neproměnily hodně šancí a objevovaly se nepřesnosti. Bylo to tím, že šlo o první přípravný zápas?
Určitě. Máme zase nový, mladý tým. Kluci si spolu teprve musejí sednout, sehrát se a přijít si na chuť. Pokud budou pracovat, jak pracují, tak si myslím, že si sednou.

Kolín měl největší šanci na začátku druhé třetiny, kdy se dostal do přečíslení dva na jednoho, ale Stanislav Vrhel netrefil prázdnou branku. Jak jsi tuhle situaci viděl?
Byla to situace, kdy jeli dva na jednoho, nějak to dostali na druhou stranu a měli odkrytou bránu. Já už jsem tam dával jen ruku a bylo pro nás štěstí, že to netrefil.

Vybaví se ti ještě nějaká příležitost soupeře, která pro tebe byla těžká na vyřešení?
Myslím si, že měli dobré přesilovky, co se týká rychlosti. Hráli to hodně zespodu a vlítli na nás takovým způsobem, že nás tam chvíli zamkli. Nejvíc si tedy vybavím ty přesilovky.

Bereš pozitivně, že jste si na startu nové sezóny vyzkoušeli i samostatné nájezdy?
Určitě, je super zkusit si všechno. Čekal jsem, že bude ještě prodloužení, ale to nevadí. Třeba příště.

„Je to škoda. Letos se mělo hrát v Edenu a byl by to super zápas pro nás i diváky.“
mrzí Romana Málka, že se letos neodehraje derby

Letos v rámci přípravy neodehrajete derby se Spartou. Bude ti tahle letní tradice chybět?
Je to škoda. Letos se mělo hrát v Edenu a byl by to super zápas pro nás i diváky. My nezměníme, že se nehraje a bereme to tak, jak to je. Nedá se s tím nic dělat, ale hokejové derby v Praze chybí.

Další přípravné utkání hrajete ve čtvrtek v Chomutově. Chytal jsi už proti němu?
Ano, chytal. Určitě v mládeži, a pak v mé první sezóně za dospělé. To ještě hráli Chance ligu, takže si je pamatuji. Jako malý jsem je sledoval, když hráli extraligu.

Piráti hrají nižší soutěž, takže se s nimi nesetkáváte tak často. Co od nich očekáváš?
Myslím si, že budou nepříjemní, mají tam zkušené hráče. Nesmíme nic podcenit a myslet si, že když je to tým z druhé ligy, tak je smeteme. Je to soupeř jako každý jiný, takže to vůbec nepřipadá v úvahu. Je to další přípravný zápas, ve kterém se potřebujeme dobře nachystat na sezónu.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více