Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
3. července 2020

Chceme, aby kluci makali, ale zároveň se bavili hokejem, říká trenér dorostu Slížek

Dorostenci mají za sebou letní přípravu, v rámci níž se s týmem připravovala celá řada nových hráčů. Trenér Ladislav Slížek se v rozhovoru krátce ohlíží za uplynulým obdobím a nastiňuje představy pro novou sezonu. Co očekává od svých svěřenců?

Jak jste spokojen s průběhem letní přípravy a odvedenou prací svých svěřenců?
Letní příprava byla kvůli pandemii specifická a trochu kratší, ale s jejím průběhem jsem spokojen. To, co jsme chtěli, jsme udělali, kluci pracovali všichni na sto procent, takže si nemůžu stěžovat.

Kluci mají za sebou fyzické testy, na co byly zaměřené a jaké přinesly výsledky?
Testy, které absolvovali, máme předepsané ze svazu, je v nich patnáct set metrů, pětiskok, agility běh s kuličkou, bez kuličky a s hokejkou. Upřímně, my od těch testů zase tolik neočekáváme, spíše jsme splnili povinnost a na jejich výsledky s Milanem Antošem tolik nekoukáme.

Čeká vás deset přípravných utkání na novou sezonu. Budou důležité hlavně výsledky, nebo vyzkoušíte různé způsoby hry?
Už v loňské sezoně jsme se na výsledky přípravy neohlíželi, podle toho to možná i vypadalo. Nicméně letos je ten tým zase nový, protože přišli kluci ročníku 2005. Je nás 36 a chceme, aby nás bylo co nejvíc. Na výsledky v přípravě rozhodně hrát nebudeme.

„Budeme se připravovat na to, abychom skončili minimálně do čtvrtého místa a postoupili do lepší skupiny.“
Ladislav Slížek o cílech pro nadcházející sezonu

Soutěž se bude hrát systémem, který se po jedné sezoně opět vrací. Jak se na to díváte?
Nemůžu srovnávat. U dorostu jsem byl v loňské sezoně a myslím si, že to vypadalo dobře, jelikož jsme se střetli i s moravskými mužstvy. Trochu mě mrzí, že tenhle systém nezůstal, ale jsem malý pán, abych o tom rozhodoval, takže to beru tak, že takhle bylo rozhodnuto. My se budeme připravovat na to, abychom skončili minimálně do čtvrtého místa a postoupili do lepší skupiny. Nemá cenu se moc pitvat v tom, jakým systémem se soutěž hraje.

Jakou hrou se budete chtít prezentovat?
S Milanem jsme oba útočníci, takže máme rádi útočný hokej. Neznamená to, že budeme bezhlavě útočit, ale budeme chtít co nejvíce držet kotouč, hrát aktivně a držet tempo hry. Uvidíme, co nám soupeř dovolí.

Jaké máte cíle do nadcházející sezony?
Jsme ve fázi, kdy je klukům patnáct nebo šestnáct let, takže nevím, jestli je dobré říkat si, že budeme pátí, šestí, sedmí, osmí, dvanáctí nebo první. Kluky ročníku 2005 zatím poznáváme. Co se týká hokejových cílů, tak bychom se chtěli dostat do finálové skupiny, což je takový osobní cíl i pro kluky. Máme rádi aktivní hokej, hodně na kotouči, nechat kluky rozhodovat se na ledě, usměrňovat je v tomhle směru, ale nechávat jim víceméně volnost. V tomhle věku již trochu nastupuje taktika, ale ne v přehnaném množství. Chceme, aby kluci hráli, chodili sem s chutí, bavili se hokejem, odmakali každý trénink a zápas. To je pro nás největší cíl.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více