Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. prosince 2022

Chceme dokázat, že umíme bojovat za Slavii. S fanoušky jsme jeden tým, říká Barák

Slávisté sice zakončili rok 2022 porážkou, ale zastupující kapitán Jindřich Barák hodnotí jeho závěr pozitivně. „Jsme dobrá parta, což jsme i teď dokázali, když už nám jde opravdu o všechno. Věřím tomu, že pokud budeme pokračovat v píli a pracovitosti i dál, tak do play-off postoupíme,“ říká odchovanec Slavie.

V posledním utkání kalendářního roku jste prohráli s Porubou. Proč jste na soupeře nestačili?
Bylo to takové nešťastné. Nemůžeme si dovolit tolik oslabení, hned v první třetině jsme hráli ve třech proti pěti, což bylo špatně. Zároveň jsme neproměnili hodně šancí. Makali jsme a dřeli jsme, takže bych to nehodnotil úplně negativně. Doufejme, že se štěstíčko zase přikloní na naši stranu a začne nám to tam padat. Určitě musíme být pozitivní a vybavovat si spíš ty zápasy, ve kterých jsme dali hodně gólů. Nesmíme věšet hlavy, ale makat, dřít a pokračovat dál.

Série výher skončila po třech zápasech. Měli jste tuhle šňůru v hlavách?
Tři zápasy nejsou šňůra. Pro nás je teď každý zápas jako play-off, takže jsme se na to úplně nekoukali. Přistoupili jsme k tomu jako v play-off a teď musíme každý zápas vybojovat. Je jedno, jestli budeme mít šňůru pěti, šesti nebo sedmi zápasů. Musíme makat každý zápas a nemyslet na to, co bylo v těch předešlých.

Za poslední tři zápasy jste vstřelili 17 gólů. Kam se ta produktivita vytratila?
Na šance jsme se sice nadřeli, ale vytvořili jsme si je. Oni hráli silový hokej a skvěle jim chytal brankář. Bohužel nám to tam nespadlo, ale věřím, že když budeme takhle dřít a makat, tak ty góly zase přijdou.

Čtyři minuty před koncem první třetiny vám nebyl uznán gól. Vysvětlili ti rozhodčí tohle rozhodnutí?
Ne, tam to bylo jasné. I kluci na ledě přiznali, že to byla vysoká hůl, takže nebylo co řešit.

Teď máte o něco delší pauzu, hrajete až čtvrtého ledna. Dostanete nějaké volno?
Nějaké volno dostaneme. Každopádně v pátek máme normálně trénink, takže budeme makat a pokračovat ve věcech, na kterých musíme pracovat.

Příchod nového trenéra byl dobrý impulz, kvituje Barák

Jak bys z hokejového hlediska shrnul celý rok 2022?
Začátek nám trochu ujel. Každopádně jsme dobrá parta, což jsme i teď dokázali, když už nám jde opravdu o všechno. Semkli jsme se a začali hrát hokej, který je po nás požadovaný. Věřím tomu, že pokud budeme pokračovat v píli a pracovitosti i dál, tak do play-off postoupíme. Každý, kdo tady je, tak chce vyhrávat. Nikdo se k tomu nestaví tak, že by chtěl prohrávat. Všichni v kabině máme dobře nastavené hlavy, čemuž hodně pomohl příchod nového trenéra. Byl to dobrý impulz a všichni to hodnotíme kladně. Sice jsme rok zakončili prohrou, ale máme za sebou několik dobrých zápasů. Ukázali jsme, že umíme hrát hokej a že to v nás je. Doufám, že navážeme na ty tři úspěšné zápasy a z toho posledního si do dalších přeneseme tu bojovnost.

Během roku tě potkala nějaká zranění. Už máš teď všechna za sebou?
Teď už jsem naštěstí zdravý. Zranění vždy přijdou a k hokeji patří, navíc já na ně mám celkem smůlu. Teď jsem v pořádku a snažím se tak i udržet, ale to se bohužel nedá ovlivnit.

Co bys do následujícího roku popřál slávistickým fanouškům?
Na prvním místě bych jim chtěl popřát hodně zdraví, protože bez něj se člověk neobejde. Doufám, že je budeme hokejem bavit a přinášet jim radost. Budeme chtít dokázat, že bojujeme za Slavii a nic jiného pro nás není. Uvědomujeme si, že jsme dohromady s fanoušky jeden tým. Věřím, že nás budou dál podporovat, chodit na zimák a fandit. Vnímáme jejich podporu a moc jim děkujeme.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více