Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. listopadu 2021

Chceme udržet na Slavii extraligu, říká kapitán juniorů Labuzík

Juniorům zatím patří v tabulce juniorské ligy až 17. místo. Jejich kapitán Tomáš Labuzík v rozhovoru mluvil o cílech v této sezóně, rozebral své výkony a také mluvil o tom, v čem má tým momentálně největší problémy.

Jak zatím hodnotíš odehranou část sezóny?
Myslím, že dosavadní část sezóny nebyla úplně podle našich představ a určitě jsme se v tuhle chvíli chtěli vidět v jiných částech tabulky. Ještě ale nejsme ani v půlce základní části a myslím, že jsme si dokázali, že můžeme hrát vyrovnaný hokej s každým týmem v soutěži. Doufám, že se naše výkony budou zlepšovat.

Zápasy se vám výsledkově příliš nedaří, čím si myslíš, že to je?
Ve všech zápasech se hrozně trápíme v produktivitě a na druhé straně dostáváme někdy až zbytečné góly, takže některé zápasy končí docela velkým rozdílem. Když dáme v zápase průměrně jeden nebo dva góly, tak je strašně těžké vyhrát.

Jak jsi ty osobně spokojen se svými výkony?
Myslím, že se svými výkony nejde být nikdy spokojený, pořád je na čem pracovat a co zlepšovat. Snažím se všechno dělat naplno a co nejvíc pomoct týmu.

Před sezónou ses stal kapitánem juniorky. Co to pro tebe znamená?
Jsem rád, že jsem od trenérů dostal takovou důvěru a stal jsem se kapitánem. Rozhodně mě to například motivovalo ještě více makat na trénincích, abych třeba byl i mladším spoluhráčům příkladem. Je to zároveň i určitá odpovědnost, aby mimo led bylo v týmu všechno tak, jak má být, naštěstí je nás ale v týmu více kluků ročníku 2002, kteří mi s tím pomáhají, za což jsem rád.

Zatím se nacházíte ve spodních patrech tabulky. Co se podle tebe musí změnit, abyste poskočili výš?
Jak už jsem říkal, naše největší slabina je zatím proměňování šancí, které si v zápasech vytvoříme. I když třeba hrajeme vyrovnané zápasy, tak vyhoříme na tom, že nedáme skoro žádné góly.

Budeme se soustředit na koncovku

Proti kterému týmu se ti zatím letos hrálo nejlépe?
Nemám asi žádného konkrétního soupeře, proti kterému by se mi hrálo nejlépe. Ale kdybych měl říct takhle jednoho soupeře, tak mně osobně asi proti Karlovým Varům, i když jsme s nimi o gól prohráli.

Se kterým spoluhráčem se ti nejlépe hraje?
Nemám problém hrát s kýmkoliv ze spoluhráčů, ale asi nejlépe se mi hraje s Lukášem Strnadem, se kterým jsme spolu odehráli zatím podle mě nejvíc zápasů.

Který gól ti v této sezóně udělal největší radost?
Jsem rád za každý gól, který dám, ale úplně stejně rád jsem když například někomu na gól nahraju. Jsem rád, že takhle můžu pomoct týmu.

Jaké jsou vaše cíle do zbytku sezóny?
Myslím si, že všichni máme letos jen jeden cíl a to je udržet na Slavii extraligu juniorů.

Co chcete zlepšit do dalších zápasů?
Jak už jsem říkal musíme zlepšit hlavně koncovku, která nás trápí už od začátku sezóny. Musíme na tom pracovat naplno na trénincích a potom se to projeví i v zápasech.

Nyní je reprezentační přestávka, po které vás čeká derby se Spartou. Na čem budete během pauzy pracovat?
Během reprezentačních pauz se většinou pracuje hlavně na kondici, protože jsme skoro dva týdny bez zápasu. Budeme se ale pořád taky hlavně soustředit na již zmiňovanou koncovku a posledních pár zápasů před derby už se asi budeme soustředit hlavně na Spartu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více