Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
5. května 2021

Chci mít důležitější roli, než loni na Kladně. Doufám, že nezklamu, hlásí Zelingr

Dvaadvacetiletý obránce Matyáš Zelingr se stal nejnovější posilou Slavie. Jak sám říká, fanoušci by se v jeho podání mohli těšit na podporu útoku a ofenzivní hru. V rozhovoru vypráví, jak se naopak on těší na působení v Edenu, co od nového angažmá očekává nebo kdy se zapojí do přípravy.

Matyáši, proč ses rozhodl přestoupit právě do Slavie?
Se Slavií jsem byl už nějakou dobu v kontaktu a asi klíčový v rozhodování byl pan Veber, který mě zná a ví co ode mě čekat. To bylo to hlavní, proč jsem se rozhodl pro Slavii.

Co si od angažmá slibuješ? Očekáváš, že dostaneš větší roli než třeba v poslední sezoně?
Od angažmá očekávám, že bych mohl mít větší porci minut na ledě a důvěru od klubu v to, co umím. Na Slavii vědí, jaký jsem typ hráče a já doufám, že nezklamu. Samozřejmě doufám, že budu mít důležitější roli než za poslední rok na Kladně, ale bude to jen na mně.

Do Slavie s tebou z Kladna přichází útočník Patrik Machač. Probírali jste spolu tenhle přestup?
Abych řekl pravdu, tak jsem o tom nevěděl, že Patrik půjde taky do Slavie, takže jsme ani neměli moc času to nějak víc probrat.

„Těším se šíleně moc. Na Kladně jsem byl nějakých osm let a už to prostě chtělo změnu.“
Matyáš Zelingr o přestupu do Slavie

Jak se těšíš na působení ve Slavii? Bude to pro tebe první velká změna prostředí, protože jsi celou svoji profesionální kariéru kromě pár zápasů v Ústí strávil na jednom místě…
Těším se šíleně moc, na nové spoluhráče, na vedení a tak podobně. Na Kladně jsem byl nějakých osm let a už to prostě chtělo změnu. A já si myslím, že mi to prospěje.

Se Slavií jste se často potkávali, jaká pro tebe byla jako soupeř?
Slavia je a byla vždy vynikající tým, který nebylo lehké porazit. Byly to proti ní vždycky hodně nepříjemné zápasy.

Jaký je teď tvůj program? Kdy se připojíš k týmu?
Jelikož jsem skončil sezonu teprve minulý čtvrtek, tak bych si chtěl pár dní odpočinout a vypnout před novou sezonou. Momentálně si užívám nějaký ten relax a aktivnější odpočinek jako třeba tenis nebo procházky. A taky to, že nemusím vstávat brzy a můžu si pár chvilek navíc poležet. S panem Veberem jsme v kontaktu, v neděli si máme volat, tak uvidíme, kdy naskočím do přípravy. Ale já si myslím, že to bude už v pondělí.

Jak bys sám sebe charakterizoval jako hráče?
Myslím si, nebo spíš vím, že nejsem silový typ a mojí předností vždycky byla rozehrávka a podpora útoku. Jsem spíš ofenzivní bek.

Co považuješ jako svůj největší hokejový úspěch?
Asi předminulou sezonu v extralize. Myslel jsem si, že půjdu, a nakonec jsem i šel, na hostování do Ústí, ale byl jsem tam jen chvilku, a nakonec jsem se dostal do sestavy Kladna. A zjistil jsem, že na extraligu mám.

Titulní foto: rytirikladno.cz

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více