Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. února 2023

Chtěli jsme vyhrát hlavně pro Sebastiana, říká autor dvou gólů Brož

Sešívání si v netradičních oranžových dresech vyšlápli v Edenu na Kolín. Do oranžové se oblékli na podporu charitativní akce O Kapku lepší hokej, jejíž letošní tváří je slávista Sebastian Weitz. „Řekli jsme si před zápasem, že chceme vyhrát hlavně pro něj,“ říká Jaroslav Brož, který se na vítězství proti kozlům podílel dvěma přesnými trefami.

Hned ze začátku zápasu jste výrazně kopli do vrtule. Jak týmu pomohly dva vstřelené góly z úvodu utkání?
Hodně. Na začátku zápasu mi ale přišlo, že oba týmy byly trochu unavené. Góly nám tam padly v podstatě z ničeho, takže se dá říct, že jsme měli velké štěstí.

V předešlých zápasech vás malinko trápila produktivita. Spadla z vás deka i díky těmto brzkým trefám?
My si dokážeme takové šance vytvořit i v jiných utkáních, ale teď jsme je dokázali proměnit. Je super, že ještě takto před reprezentační přestávkou jsme je všechny dokázali zúročit.

Kolín se vzápětí probral a začal hrozit. Jak podstatné pro průběh zápasu bylo, aby soupeř neskóroval minimálně do konce třetiny?
Nebylo to žádné překvapení, že se taky proberou. Věděli jsme, že jim jde taky o hodně, protože bodový rozdíl mezi námi není velký. Nakonec jsme to ale dokázali lépe uhrát my.

Ve druhé části jste přidali třetí branku, k tomu ještě v oslabení. Mohl to být jeden z momentů, který by vás definitivně uklidnil?
Definitivně spíše ne, protože naše předváděná hra nebyla nic moc. Rozdíl byl v tom, že jsme dokázali skórovat.

Autorem první branky jsi byl právě ty, následně jsi přidal další trefu v závěrečné třetině. Jak se zrodily obě akce?
U prvního gólu jsme to dobře zahráli ve středním pásmu. Lotar to posunul na Robina Všetečku, kterému puk malinko ujel za bránu, takže mi to tam pak házel do před brankového prostoru, kde jsem to měl už jednoduché. Při druhém gólu nejdříve Robin vystihl přihrávku soupeře, a tak jsme do toho kopli. On už mi to potom jen posunul a já to zkusil vystřelit, protože Všéťu měli dobře obsazeného.

Svým druhým gólem jsi zaznamenal desátý zásah v sezóně, celkově s asistencemi máš na kontě 20 bodů. Jak hodnotíš svůj osobní přínos týmu?
Přijde mi, že to mám jako na houpačce. Někdy mám dost bodů, a potom zase míň. Teď jsem například malinko stagnoval, ale jsem rád, že mi to tam dvakrát spadlo. Vidím se úplně někde jinde, než kde se teď pohybuju. Doufám, že dokážu ukázat, co ve mně je, a pomohu o to víc týmu.

Dokázal ses trefit po poměrně delší době. Měl jsi to už trochu v hlavě, že by ses chtěl znovu prosadit?
Přiznám se, že už to v té hlavě trošku bylo. Naštěstí se týmu dařilo, takže se to dalo zvládat o něco lépe. Samozřejmě jsem věděl, že individuální statistiky jsou důležité, protože pomohou týmu a i mně.

„Jeho příběh je hrozně silný a patří mu obrovský respekt za to, co zvládnul a nadále zvládá.“
Jaroslav Brož o Sebastianu Weitzovi

V zápase vás opět držel svými zákroky Roman Málek. Co říkáš na jeho výkon?
Chytal skvěle. On je v bráně dost stabilní. Hodně toho vychytá, čímž nám pomáhá. My mu taky sem tam pomůžeme, takže se jedná o vzájemnou spolupráci. Na tom se musí stavět, že v bráně je kvalita, což my rozhodně máme.

V základní části vám zbývá odehrát posledních sedm zápasů. Jak k nim musíte přistoupit, abyste si zajistili místo v play-off?
Stejně jako ke každému zápasu, co jsme teď odehráli. Myslím si, že žádný zápas jsme v této sezóně neodevzdali. Musíme pořád plnit to samé. K posledním 20 odehraným zápasům jsme přistupovali jako k play-off, a proto jsme tam, kde teď jsme. Zbylé zápasy chceme odehrát ve stejném duchu.

Do zápasu jste nastoupili v netradičních oranžových dresech v rámci charitativní akce O Kapku lepší hokej. Jak se ti líbí v porovnání s klasickou červenobílou?
Nejde ani moc o ty dresy jako spíš o Sebastiana. Jeho příběh je hrozně silný a patří mu obrovský respekt za to, co zvládl a nadále zvládá. To je hlavní, o co v zápase šlo.

Jak jsi zmínil, letos je tváří projektu mladý slávista Sebastian Weitz. Měli jste i díky němu o motivaci postaráno?
Řekli jsme si před zápasem, že chceme vyhrát hlavně pro něj. Ovšem že jde i o body do tabulky, ale to šlo momentálně stranou, když vidíme takový příběh, který Sebastian prožil. Dodal nám velkou sílu do zápasu.

Čeká vás menší pauza a po ní těžké utkání s Porubou. Nebylo by lepší jít proti takovému soupeři rovnou bez přestávky, nebo cítíš, že vám oddych prospěje?
Zatím nám v sezóně zápasy před reprezentační přestávkou vždy vycházely, ale následně po ní se nám na ně nedaří navázat. Doufáme, že to zlomíme a převrátíme to v náš prospěch.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více