14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. října 2022

Chyběl nám klid na hokejce, hodnotí zápas s Přerovem Žovinec

Až do 41. minuty hrála Slavia s Přerovem bez branek. První gól hostů se stal Pražanům osudným, jelikož Zubry nakopl natolik, že vstřelili ještě další dva. „Nedokázali jsme si puk v klidu podržet, neustále nám to uskakovalo, někdy jsme to po sobě zbytečně házeli,“ popisuje obránce Dušan Žovinec.

Přerovu jste podlehli. Co bys za sebe k zápasu řekl?
Dlouho jsme hráli 0:0. Na naší straně jsme udělali zbytečné chyby, ale oni také. Nebyl to vůbec hezký hokej ani na jedné straně. Byl to spíš takový boj, kdo s koho. Nesmíme dělat takové chyby, například pořád ztrácíme puky na modré čáře. Neustále si říkáme, že se to nesmí stávat, ale stále se to děje. Jsou to zbytečné chyby a pak se to na nás valí. Řekl bych, že nám v zápase chyběl klid na hokejce.

Jak jsi říkal, zápas byl až do třetí třetiny bez branek. Když jste tak dlouho drželi s Přerovem krok, co se potom pokazilo? Byl to určitý moment nebo všechny zmíněné chyby dohromady?
Na obou stranách byly šance, gólmani chytali výborně. Ale pak jsme ve třetí třetině při druhém střídání hned dostali gól. Nechci říct, že to byl zlom, jenže pak jsme dostali druhý. A pak už je to psychicky těžké. Takže nevím, ale asi ten první gól byl takový trochu zlomový.

Nemohlo to být tím, že jste se až příliš snažili konečně se trefit?
Já si myslím, že tam prostě nebyl potřebný klid na hokejce. Nedokázali jsme si to v klidu podržet, neustále nám to uskakovalo, někdy jsme to po sobě zbytečně házeli. Tím to asi bylo.

„Něco pozitivního? Asi to, že jsme při stavu 0:2 riskovali a měli jsme šance, jenže to stejně nedopadlo.“
Dušan Žovinec o prohře s Přerovem.

Z obou stran to byla docela tvrdá hra, hodně jste dohrávali do těla. Bylo to možná nějaké naštvání z toho, že dlouho nepadla žádná branka?
Já si nemyslím, že jsme byli naštvaní. Jen obě strany chtěly konečně urvat nějaký špinavý gól. My pak jeden dostali, a i když jsme dělali maximum, abychom sami nějaký dali, tak nám to nevyšlo.

Je alespoň něco pozitivního kromě výkonu gólmanů, co bys rád vypíchl?
Gólmani chytali výborně oba, to je pravda. A něco dalšího pozitivního? Asi to, že jsme při stavu 0:2 riskovali a měli jsme šance, jenže to stejně nedopadlo. Nevím, těžko se mi to teď po zápase hodnotí.

A ubránili jste všechna oslabení…
Jo, to je pravda. To je asi pozitivní.

Dřív se vám právě oslabení nedařila odehrát s takovým klidem. Je něco, co jste ve hře změnili?
O oslabeních jsme si toho docela dost řekli. Je to hlavně o detailech. Musíme víc chytat odražené střely, mít kotouč na holi a víc to číst. Zatím se nám to teď naštěstí daří.

Musíme poctivě pracovat každý den, velí Žovinec

Zápasy teď odehráváte v rychlém sledu. Vyhovuje ti to?
Já rád hraju zápasy a myslím, že nám to vyhovuje všem. Je super, když hráč hraje zápasy, ale chtělo by to hlavně začít vyhrávat. Pak má totiž člověk samozřejmě i lepší psychiku, že jo.

A nejste právě při malých pauzách mezi zápasy unavení a i psychicky neodpočatí?
Ne, ne, myslím si, že ne. Určitě je lepší, když jsme v zápřahu. Ve čtvrtek si odpočineme a bude to zase dobré.

Ty sám jsi zatím nasbíral tři asistence, ale žádný gól. Co tomu zatím pokaždé chybělo?
Asi musím víc střílet. Bez ranky není branky.

Nyní jste předposlední. Jak se dostat ze dna tabulky?
Poctivě pracovat každý den, jak na tréninku, v posilovně, tak v zápase střídání za střídáním. A ono se to zvedne. Myslím, že už se to právě zvedá, i když teď jsme udělali zase trochu krok zpátky. Každopádně věřím, že uděláme pořádnou sérii a půjdeme nahoru.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více