Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. ledna 2021

Cítím z mužstva, že chce pracovat, pochvaluje si nový trenér Miloš Říha

Po deseti měsících se vrátil do Slavie a svoji novou misi začal vítězstvím. Trenér Miloš Říha bude ve zbytku sezony bojovat o vylepšení pozice týmu v tabulce. „Musíme nastavit dobře tým a uhrát co nejlepší výsledky. Budeme se soustředit na to, abychom měli co nejlepší postavení pro vyřazovací boje,” říká v rozhovoru.

Jaké máte dojmy z týmu po prvním zápase pod vaším vedením?
Byl to výborný zápas, ale musím říct, že jsem měl dobrý pocit i z tréninků, cítil jsem z mužstva, že za tím chtějí jít, že chtějí pracovat, a myslím, že pak ve hře to bylo vidět. Vytvořili jsme si spoustu šancí, což vycházelo i z tvrdé práce v obraně, všichni hráči se vydali na maximum a mně se to líbilo. Samozřejmě, že tam byly nějaké chyby, ale to k tomu patří, chyby v hokeji jsou a budou a my musíme pracovat na tom, abychom je odstranili. Měli jsme de facto jeden a půl tréninku, chtěli jsme nějaké základy do hry dostat a myslím, že to tam bylo.

Slavii nyní čeká šest zápasů ve dvanácti dnech. Bude čas na to, aby se vám povedlo vtisknout mužstvu určitý herní styl?
Musíme si s tím poradit. Přestože bude hodně zápasů za sebou, tak nám pomůže i třeba krátký trénink, který ovšem musí být intenzivní a musíme do něj zařadit prvky ve kterých má mužstvo nedostatky. Ať už v obraně nebo třeba se zakončením. Například moc gólů nepadá ze situací pod screenem, v cloně před brankářem, na tom musíme pracovat. Věřím, že to půjde a do hry to dostaneme.

Nová trenérská dvojice

Sledoval jste poslední zápasy Slavie?
Slavii jsem fandil, výsledky i výkony jsem sledoval od začátku sezony, ale teď samozřejmě poslední trošku intenzivněji.

Cítíte, že jedním z největších problémů jsou přesilovky, ve kterých se mužstvo příliš neprosazuje?
Určitě a pracujeme na tom, ale musíme dostat víc než jednu za zápas (proti Havířovu odehrála Slavia pouze 1 minutu a 33 vteřin v početní převaze, pozn. autora). Přestože jsme měli dobrou nátlakovou hru a hráli jsme v útočném pásmu hodně na kotouči, tak měl soupeř jen jedno vyloučení, to mě překvapilo.

Do sestavy se před zápasem vrátili z marodky zkušení hráči, to byla asi příjemná vzpruha…
Potěšilo mě, že přišli všichni a všichni chtěli hrát, přestože měli třeba i nějaké zdravotní problémy, to je pro mě pozitivní signál. Jsem rád, že se Vampi vrátil do sestavy, má velkou chuť hrát a můžeme navázat na loňskou spolupráci. V pondělí se vrátil i Jarda Bednář, což je perfektní, když takoví hráči chtějí hned naskočit a pomoci týmu. Jsou to velké osobnosti a pro tým jsou ohromně důležití. Jsou tu další slávističtí srdcaři Novka, Ďolík, Tomba, Ondras a další kluci, nerad bych na nějakého hráče zapomněl. Máme střední generaci, mladé hráče, je tu teď velká konkurence. A máme výborné gólmany. Pro nás všechny je ale samozřejmě důležité, aby se všichni hráči, které tady máme, podřídili týmu, pak budeme úspěšní.

„Pavel Kolařík byl pro mě jednoznačná volba. Věřím, že bude pro tým přínosný svými zkušenostmi, které nasbíral jako hráč.“
Miloš Říha o výběru asistenta

Dali jste si do zbytku sezony nějaké konkrétní cíle?
Bavili jsme se o tom, ale před zápasem s Havířovem jsme byli na 10. místě, takže musíme jít zápas od zápasu a nastavit dobře tým, abychom chtěli uhrát každý zapas. Mužstvo se oproti loňsku posílilo, takže by to mělo být vidět na ledě i na výsledcích, které byly ze začátku sezony dobré, ale pak se zhoršily. My se teď budeme snažit, aby byly co nejlepší a chceme se dostat v tabulce co nejvýš. Musíme se soustředit na to, abychom měli co nejlepší postavení pro vyřazovací boje.

Ale cítíte, že mužstvo má na víc, než na 10. místo, je to tak?
Věřím, že má na víc, ale jak říkám, teď si nemůžeme klást konkrétní umístění, o body budou hrát i týmy před námi. Tabulka je vyrovnaná, týmy jsou vyrovnané. My hlavně musíme jít do každého zápasu naplno a pracovat tak, abychom měli předpoklady na to naše soupeře porazit.

Jako svého asistenta jste si vybral Pavla Kolaříka, co pro něj rozhodlo?
Byla to pro mě prakticky jednoznačná volba. Pavel na mě působil výborně už, když jsme se tady potkávali. Sedli jsme si lidsky, je to perfektní kluk, pozitivní a věřím že bude prospěšný především svými zkušenostmi, které nasbíral jako hráč. Věřím, že Slavii pomůže a vytvoříme dobrý tým. Těším se na naší spolupráci.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více