Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
4. května 2021

Čtveřice mladých útočníků zůstává v Edenu. Pokračují Pšenička, Šteiner, Všetečka i Brož

Slavia hlásí další potvrzené hráče pro novou sezonu, v Edenu pokračují čtyři mladí útočníci. Na Davida Šteinera a Jaroslava Brože uplatnil klub opci, Tomáš Pšenička a Robin Všetečka podepsali nové smlouvy.

Jediným ze čtveřice forvardů, který nepatří mezi slávistické odchovance, je dvaadvacetiletý Tomáš Pšenička (na titulní fotografii). Vysoký hokejista přišel v průběhu loňské sezony z Ústí nad Labem a ve 23 zápasech vstřelil 3 góly a přidal 7 asistencí. Slavia o něj měla zájem s výhledem do budoucna, proto není překvapením, že v Edenu zůstává.

„Už když jsme Tomáše v průběhu minulé sezony přiváděli, počítali jsme s tím, že to nebude jen na výpomoc, ale že budeme chtít, aby u nás pokračoval i další rok,” přibližuje hlavní trenér Jiří Veber.

„Když mě koncem minulé sezony oslovil pan Veber s nabídkou hrát za Slavii, nabídku jsem přijal jako výzvu k mému dalšímu profesionálnímu růstu. Věřím a pracuju na tom, abych byl týmu prospěšný k získání nejvyšších příček a rád bych svými výkony přesvědčil a dosáhl co nejvyššího herního vytížení,” říká Pšenička.

David Šteiner

Stejně starý útočník David Šteiner načne ve Slavii už svoji šestou sezonu. V Chance lize odehrál v červenobílém dresu celkem 142 utkání, nejproduktivnější přitom byl v minulém ročníku, kdy během 43 zápasů vstřelil 9 gólů a přidal 6 asistencí.

„Davidovi jsme uplatnili opci, protože se v posledních sezonách osvědčil a typově nám sedí do koncepce. Je to pracovitý kluk, navíc slávistický odchovanec,” vyzdvihuje Veber

„Jsem rád, že o mě měla Slavia zájem i pro příští sezonu a využila možnost opce. Věřím, že postoupíme do vyřazovacích bojů a uděláme co nejlepší výsledek,” přeje si Šteiner.

Jaroslav Brož

Dva forvardi ročníku 2000 Robin Všetečka a Jaroslav Brož mají za sebou už třetí sezonu v A-týmu, v kádru nabitém zkušenými hráči ale nedostali loni tolik prostoru, a tak pro oba zůstává nejpovedenější sezona 2019/20.

Všetečka odehrál v uplynulém ročníku 23 zápasů, v nichž vstřelil 4 góly a přidal 3 asistence, Brož nastoupil do 24 duelů s bilancí 2 gólů a 4 asistencí. Jednu ze svých tref zaznamenal ve čtvrtfinále proti Kladnu.

„U obou hráčů vidím potenciál a určitě dostanou šanci. Rád bych je viděl v základní sestavě a aby pravidelně hráli, bude ale samozřejmě záležet hlavně na nich. Doteď se jim nepodařilo naplno prosadit, věřím, že letos si místo vybojují,” říká Veber.

Robin Všetečka

„Rozhodl jsem se zůstat na Slavii, protože jsem cítil zájem od vedení i od trenérů, a taky jsem rád, že můžu být doma v Praze. Příští sezona bude úplně jiná než letošní, nebudeme mít asi tým nabitý takovými jmény jako minulý rok, ale zas to bude pro mladší hráče velká příležitost se ukázat. Moc se na to těším,” vyhlíží nový ročník Všetečka.

„Jsem rád, že na mě klub uplatnil opční právo a počítá se mnou i do další sezony. Budu se snažit, aby byla jak z mé strany, tak ze strany Slavie lepší než minulá,” říká Brož.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více