Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
6. března 2020

Čtyřbodový Palát: Chceme před play-off všechno vyhrát

Druhý zápas s moravským celkem v řadě. Druhé vítězství. Sešívané dorostence nakopla otočka v utkání s Kometou. Vždyť slávisté ještě v devětapadesáté minutě zápasu v Brně prohrávali. Pak však předvedli nevídaný obrat a v následném domácím střetnutí přetlačili i Havířov.

Velkou měrou se na druhém vítězství v řadě podílel také obránce Dominik Palát, který se předvedl nepříliš vídaným výkonem. Sešívaný bek se dokázal bodově podílet na všech brankách slávistického týmu. Slavia porazila Havířov 4:3 po prodloužení a u sedmnáctiletého defenzivního hráče svítilo ve statistikách po utkání 1+3.

Výhra se ale nerodila vůbec snadno. Tomu také odpovídalo postavení v tabulce před utkáním. Havířovští hokejisté na devátém místě s osmačtyřiceti body. Slavia poté na příčce jedenácté a o čtyři body v tabulce zpět. „Bylo to vyrovnané utkání. Tak půl na půl. Chvílemi měl tlak soupeř, chvílemi zase my. Nakonec jsem dokázali utkání urvat v prodloužení, takže můžeme být spokojení,“ hodnotil zápas produktivní bek.

Celek z Edenu se musel vyrovnat s nepříjemným havířovským stylem. „Soupeř byl hodně bruslivý a rychle napadal naši rozehrávku. To byla asi největší přednost Havířova,“ popisoval zadák Slavie silné stránky Slezanů, se kterými se slávističtí dorostenci již jednou v této sezoně popasovali. Na začátku ledna z toho byla v Gascontrol Aréně výhra Slížkova týmu 3:1. Shodou okolností i v tomto zápase dokázal Palát bodovat po asistenci u vítězné branky Hofmanna.

Čtyři branky v havířovské síti – čtyři body na Palátově kontě

Červenobílý celek třímal hned třikrát jednobrankový náskok. Ten však ve všech případech dokázal slezský tým smazat. „Bylo to těžké i z tohoto pohledu. Soupeř třikrát dotáhl naše vedení, ale vyrovnali jsme se s tím nakonec dobře,“ usmíval se Palát, který se poté zamýšlel, jestli se mu někdy povedl podobný kousek, kdy se podílel na všech brankách svého týmu. „Tohle se mi ještě nikdy nepovedlo. Musím také vyzdvihnout zásluhu spoluhráčů, kteří mi k tomuto počinu hodně pomohli,“ tvrdil skromně.

Je ale otázkou, zda je tato skromnost na místě. Obránce Slavie je v tabulce produktivity v červenobílém týmu na devátém místě. Mezi beky je postavení ještě lepší. Palát je druhý v pořadí hned za Jakubem Hrdličkou, který v poslední době pilně sbírá starty i v mládežnických reprezentací.

Zápas rozhodl závěr utkání, kdy si slávisté dokázali vytvořit velký tlak, který podpořil i soupeř častými fauly. „Určitě nám pomohla přesilová hra, kterou jsme vybojovali na samotném konci základní hrací doby. Pak jsme to v prodloužení dokázali urvat a dát gól,“ hledal rozhodující moment duelu hráč zadních řad vršovického týmu.

Dorostenci Slavie mají před sebou ještě tři utkání základní části. Nejprve slávisté doma přivítají zlínské Berany. Další moravské soupeře poté Pražané vyzvou na východním tripu do Třince a Přerova. „Chceme vyhrát do začátku play-off všechny zápasy. To je náš aktuální cíl,“ dodal závěrem sympatický obránce.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více