Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. září 2018

Dali jsme se dohromady jako tým, vysvětluje Hrdinka

Slávističtí hokejisté dali zapomenout na rozpačitý začátek sezóny a ve středečním domácím utkání proti Ústí nad Labem zapsali už čtvrté vítězství v řadě. Díky tomu se posunuli na osmé místo tabulky a ztrácí pouhé tři body na druhou pozici. „Dali jsme se dohromady jako tým, předvádíme týmové výkony,“ vidí jako hlavní důvod zlepšení obránce František Hrdinka.

První tři zápasy ročníku neprobíhaly podle sešívaného gusta. To už je však období, které nyní v sešívané kabině nikoho netrápí. Hokejisté Slavie totiž ve středečním střetnutí proti Ústí nad Labem urvali čtvrtý triumf v řadě a prokazují, že i s obměněným kádrem jsou týmem, se kterým se musí počítat.

O vítězný gól v duelu proti Severočechům se postaral Martin Ondráček, trefil se také Tomáš Šmerha, ale jak podotýká obránce František Hrdinka, slávisté urvali tři body především díky týmovému výkonu.

„Máme tři body, máme čtvrtou výhru v řadě. Nemyslím si, že jsme hráli špatně, ale v závěru jsme se trochu báli o výsledek a zatáhli jsme se. Na konci jsme se ovšem semkli a ubránili jsme to,“ vysvětluje dvacetiletý zadák.

Sešívaní opanovali v první třetině, přestříleli svého soupeře 13:9 a zjevně chtěli navázat na předchozí dobrá utkání. Brankář Ústí Dominik Groh ale držel a nechtěl domácím dát nic zadarmo. Nakonec ovšem přece jenom kapituloval.

Klíčoví muži středečního utkání: zleva Josef Saňa, David Honzík a František Hrdinka.

Už po 51 sekundách od úvodního vhazování druhé periody ho překonal Tomáš Šmerha a v čase 25:04 výstavní trefou rozjásal Eden podruhé Martin Ondráček. Ve druhé části druhé dvacetiminutovky však svěřenci Miloše Říhy ubrali na útočné aktivitě a museli čelit tlaku ústecké ofenzivy.

„Po inkasovaném gólu v oslabení jsme hráli unaveně a nervózně. Pak jsme se do toho ale zase dostali a ubránili to,“ naráží Hrdinka na trefu Romana Chlouby za závěru prostřední části.

Na konci druhé třetiny a v třetí třetině čelili sešívaní útokům Ústí a často to byl až brankář David Honzík, jenž musel vystavět stopku snahám hostů.

„Jsme rádi, že Davida uvolnili ze Sparty a že nám může pomáhat. Už nám vychytal tři výhry a myslím si, že i on je rád, že si tady zachytá. Není to o tom, že by tam jenom stál a nic by na něj nešlo. Pro nás to to nejlepší, co se mohlo stát,“ je rád Hrdinka.

Sázky nebyly, snažili jsme se více střílet

František Hrdinka působí v Edenu svoji první sezónu, za sebou má mimo jiné zápasy v extralize či na mistrovství světa juniorů. V loňském ročníku stihl nastoupit do 26 utkání za Mladou Boleslav a působil také v Ústí nad Labem. Padaly proto právě před duelem proti Slovanu nějaké sázky?

„Ne ne, sázky nebyly. Na rozbruslení jsem se všemi pozdravil a při zápase jsem prohodil pár slov s některými mladšími hráči. Nic velkého,“ vysvětluje.

Od kouče Miloše Říhy dostává odchovanec Letňan hodně prostoru, proti Ústí byl s 21 minutami a 20 sekundami druhým nejvytěžovanějším slávistou. Čtyři minuty a 17 sekund z toho strávil ve třech početních výhodách, které Slavia dostala k dispozici, ale nevyužila.

I přesto byl znatelný progres, zejména co se týče frekvence střel. To potvrzuje i Hrdinka: „Zkoušíme všechno střílet, případně to dávat na první Krejčovi (Lukáš Krejčík - pozn. redakce). Když to nevyjde, uděláme to znovu. Snažíme se co nejvíce střílet.“

„V prvních zápasech jsme se skoro nedostávali ani do pásma, byli jsme nervózní na puku a hodně nám to vyhazovali. Teď jsme to zjednodušili,“ říká bývalý obránce juniorky švédské Frölundy.

Slavia je momentálně na osmém místě neúplné tabulky CHANCE Ligy. S 12 body v sedmi zápasech ztrácí na druhé celky - Přerov a Porubu - pouhé tři body.

„Dali jsme se dohromady jako tým, předvádíme týmové výkony. Není to o tom, že bychom měli jednu jedinou lajnu, která by rozhodovala všechny zápasy. Je to práce všech čtyř lajn a gólmanů. Máme to teď parádně rozjeté. Když v tom budeme pokračovat, tak to bude lepší a lepší,“ věří Hrdinka.

Je však něco, na co se slávistická skvadra musí ještě zaměřit? „V obranném pásmu prohráváme čistě hodně vhazování. Musíme se zlepšit i v předbrankovém prostoru,“ upozorňuje obránce s dvacítkou na zádech.

Sešívané čeká další utkání už v sobotu v Třebíči. Na Moravu se slávisté vypraví s vědomím, že mohou ještě prodloužit povedenou sérii vítězství.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více