Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. května 2020

Další podpisy! Ve Slavii budou pokračovat obránci Veber, Steinocher a Antoš

Nejnovější smlouvy ve Slavii podepsali tři dvacetiletí beci. V sešívaném dresu budou i nadále pokračovat Milan Antoš a Václav Veber, po krátké anabázi v Ústí se vrací Michal Steinocher.

Václav Veber přišel do Edenu v lednu letošního roku a ihned pomohl sešívaným k velké vítězné sérii. Celkem odehrál ve Slavii 18 zápasů, v nichž zaznamenal jeden gól a stejný počet asistencí.

Kladenský odchovanec si svými výkony řekl o místo v sestavě i pro nadcházející sezonu. „Václav po svém příchodu zapadl do týmu, odehrál dobré zápasy, a proto jsme se rozhodli nabídnout mu novou smlouvu. Věříme, že na tyto výkony naváže,“ říká sportovní manažer Jiří Veber.

Michal Steinocher byl po osmnácti zápasech v sešívaném dresu na začátku tohoto roku vyměněn do Ústí právě za Václava Vebera, nyní se ale vysoký obránce do Edenu vrací, aby si vybojoval pozici v základní sestavě.

„Myslím si, že Michalovi působení v Ústí prospělo, dostal tam hodně prostoru a teď má motivaci porvat se o místo v áčku na Slavii. My v něm pořád vidíme potenciál, proto jsme mu nabídli smlouvu a dali šanci,“ vysvětluje sportovní manažer.

Nejmladší z trojice beků Milan Antoš nastoupil v první polovině sezony k 29 utkáním Chance ligy, na konci prosince se ale zranil a v novém roce už žádný další zápas nepřidal. V listopadu oblékl reprezentační dres, společně se Všetečkou a Málkem si zahrál za českou devatenáctku v trojzápase proti Finsku.

„Milan měl bohužel v minulé sezoně smůlu a trápila ho zranění, tak se nedokázal v áčku naplno usadit. Letos mu dáme příležitost, aby se o místo v kádru popral, je to mladý pracovitý hráč,” říká Veber.

Proč zůstává trojice beků ve Slavii? Prostředí, super parta, fanoušci...

Michal Steinocher je jediným z této trojice, který loňskou sezonu nedohrával v dresu Slavie, v lednu byl totiž vyměněn do Ústí. „Bylo to docela náročné, protože jsem ten přesun vůbec nečekal. Ale nakonec musím říct, že jsem byl rád, protože jsem dostával hodně prostoru na ledě,” přiznává dvoumetrový obránce.

Teď se vrací do známého prostředí do Edenu, kde se v minulé sezoně vytvořila v kabině perfektní atmosféra. Podobně jako ostatní hráči si ji pochvaluje i tato trojice beků.

„Hrál jsem tady sice jen pár měsíců, ale hrozně se mi tu zalíbilo, ať už super parta kluků, zázemí nebo podpora fanoušků, proto si hrozně cením nabídky, která přišla. Jsem rád že můžu dál hrát a bojovat za Slavii,” vypráví Václav Veber.

„Pro mě bylo rozhodující prostředí a kolektiv, který tu je. A zájem ze strany Slavie,“ hovoří ve stejném duchu i Steinocher, který si prošel klubem už v mládežnických kategoriích, podobně jako Milan Antoš. „Je tu super parta, mám Slavii rád už od mala a navíc je hodně spjatá s mojí rodinou,” připomíná mladý obránce svého tátu, který patří k legendám slávistického hokeje.

Kromě mistrovského titulu byl Milan Antoš starší i u postupu do extraligy v sezoně 1993/94. Teď ve Slavii roste slušná generace mladých hráčů, která by na podobnou metu brzy ráda dosáhla. „Chceme udělat co největší úspěch už příští sezonu a dostat se co nejdál,” říká Antoš. „Věřím, že s novými trenéry uděláme minimálně play-off,” přidává Steinocher.

Veber má hlavě dokonce nejvyšší cíle: „Od nadcházející sezony jak já, tak určitě i kluci, očekáváme, že se můžeme klidně poprat i o postup, ale nesmíme na to myslet hned. Hlavní cíl je play-off, a pokud se tam dostaneme, tak se o to můžeme pokusit.“

Sám dobře ví, že dosáhnout na takovou metu nebude jednoduché. „Abychom mohli pomýšlet na úspěch, nesmíme nic podceňovat. Musíme makat celou sezonu počínaje suchou přípravou.”

Ta sešívaným odstartovala na začátku tohoto týdne. „Začátky jsou náročné, po dlouhé době zase taková porce tréninků. Ale snažil jsem se po celou dobu udržovat, takže se to dá zvládnout a příprava mě zatím baví,” uzavírá Antoš.

Aktuální složení kádru

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov
Obránci: Milan Antoš, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý (zkouška), Mikuláš Hovorka (junior), Jan Novák, Michal Steinocher, Dominik Valík, Jiří Veber
Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Damien Hradil (zkouška), Petr Kafka, Dávid Kohút, Filip Kuťák, Martin Ondráček, David Šteiner, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video