Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. dubna 2022

Deváťáci míří na mistrovství republiky, boj o titul začnou proti Boleslavi

Už ve čtvrtek odstartuje závěrečný turnaj o titul mezi nejlepšími týmy starších žáků v letošní sezoně. Mezi šesti celky nechybí ani slávisté, kteří si místenku zajistili s předstihem díky skvělým a stabilním výsledkům během základní části i nadstavby. Na turnaji v Porubě čeká na Pražany pět plnohodnotných zápasů během pěti dní.

Program Slavie na Závěrečném turnaji o titul v Porubě

  • čtvrtek 14. 4. BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha
  • pátek 15. 4. HC Slavia Praha – Bílí Tygři Liberec
  • sobota 16. 4. HC Škoda Plzeň – HC Slavia Praha
  • neděle 17. 4. HC Kometa Brno – HC Slavia Praha
  • pondělí 18. 4. HC Slavia Praha – HC Oceláři Třinec

Slávisté si poradili s nástrahami základní části i nadstavby a v obou případech si dokázali před soupeři získat potřebný náskok, aby úspěšně postoupili dále. V první fázi sezony měli za úkol skončit do čtvrtého místa, což splnili s výrazným předstihem a i přes jeden zrušený duel s Třemošnou si s náskokem čtyř bodů zajistili dokonce první příčku.

V nadstavbě už bylo pro postup na závěrečný turnaj potřeba se umístit nejhůře na druhém místě. To se sešívaným mladíkům povedlo i přes to, že je čekali výrazně kvalitnější soupeři než v první části. Výsledkem byla znovu první příčka, tentokrát s náskokem tří bodů na Plzeň.

Slavia tak patří mezi deváťáky mezi šest nejlepších celků z celé republiky a v Porubě bude bojovat o co nejlepší celkové umístění. Na sešívané tak čeká pět následujících soupeřů.

HC Škoda Plzeň

S Plzní se slávisté potkali v základní části i nadstavbě a celkově mají lepší bilanci. První vzájemný duel sice prohráli o gól 5:6, následovali ale dvě domácí výhry – 6:4 a 7:2. V posledním zápase už byl postup obou celků na závěrečný turnaj téměř jistý, a tak se po šedesáti minutách zrodila na západě Čech remíza a v prodloužení si nakonec bod navíc připsali domácí.

Plzni se překvapivě dařilo lépe až v nadstavbě, ze základní skupiny totiž postoupila až ze čtvrté příčky, když zaostala za Spartou i městským rivalem Pilsen Wolves. V nadstavbě už ale prohráli jen dvakrát v základní hrací době a jednou v prodloužení, a tak se slušným náskokem vybojovaly postup na závěrečný turnaj.

Bílí Tygři Liberec

Liberec prošel základní skupinou téměř bez zaváhání, jednu jedinou porážku zaznamenali na začátku sezony už v září v duelu s Hradcem Králové. Navíc byli jasně nejofenzivnějším týme, když nastříleli za patníct duelů 182 branek.

Ve stejných výkonech pak pokračovali i v nadstavbě, kde nakonec také jen jednou prohráli a v posledním duelu v bitvě o první příčku porazili i další postupující tým z Mladé Boleslavi. Svoji kvalitu potvrdili liberečtí hráči i na krajském mistrovství, kde nakonec skončili na druhém místě.

BK Mladá Boleslav

Mladoboleslavští mladíci prošli stejnými skupinami jako Liberec a stejně jako jejich soupeř ze severu si bez komplikací také došli pro postup do boje o titul. V základní části prohráli jen dvakrát a v obou případech šlo o souboj s Libercem.

Celé se to opakovalo i v nadstavbě a znovu jediné dvě porážky schytali Středočeši s Libercem, se kterým tak mají před závěrečným turnajem nelichotivou bilanci čtyř proher.

HC Kometa Brno

Jasně nejnapínavější boj o dvě postupová místa se odehrál v moravské skupině. V posledním utkání se totiž střetla Kometa s Třincem a karty byly rozdány jasně. Zatímco Třinec už měl postup v kapse, Kometa potřebovala získat alespoň bod, což nakonec naplno splnila a dokonce i vysoko soupeře porazila.

Kdyby ale Kometa závěrečný duel nezvládla, na závěrečný turnaj by postoupily Vítkovice, kteří měli lepší vzájemné zápasy s mladíky z Brna. Kometa nakonec díky vysoké výhře nad Třincem vyhrála svoji skupinu, vzhledem k finálovému turnaji to ovšem roli nehraje.

S Kometou se letos slávisté potkali na finálovém turnaji DTS, kde vyhráli 3:0.

HC Oceláři Třinec

Oceláři do nadstavby postoupili až ze druhé místa, když před sebe o vzájemné zápasy pustili Vítkovice. V nadstavbě se však situace zcela obrátila. Třinec tentokrát oba vzájemné duely vyhrál, díky čemuž si připsal rozhodující náskok.

Postup na turnaj v Porubě tak Třinec získal s předstihem a v posledním utkání nadstavby si tak mohl dovolit prohrát s Kometou.

S Třincem se slávisté potkali před sezonou na turnaji na Spartě, kde vyhráli jednoznačně 11:3.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více