14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. září 2023

Do Edenu přijede nepříjemný Přerov. Uválčí Slavia první body?

O zisk prvních bodů v letošní sezóně se slávisté pokusí ve středu na domácím ledě v Edenu, kde se střetnou s přerovskými Zubry. Pražany však nečeká nic jednoduchého, proti soupeře z Hané se jim totiž dlouhodobě nedaří. Dokáží sešívaní zlomit nepříznivou bilanci a zvednout si tak sebevědomí v úvodu soutěžního ročníku?

3. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. HC ZUBR Přerov

Porovnání týmů
14. místo (0 b.)
Tabulka
7. místo (3 b.)
7:12
Skóre
3:4
Tomáš Knotek (4+0)
Lídr bodování
David Březina (1+1)
Antonín Pechanec (0+2)
Tomáš Knotek (4+0)
Nejlepší střelec
David Březina
Jakub Adámek
Darek Hejcman (všichni 1 gól)
Filip Eliáš (0+1)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Adámek (1+0)
Tomáš Kudělka (0+1)
Roman Málek (84,42 %)
Brankáři
Michal Postava (92,16 %)
Vsetín – Slavia 7:4
Poslední zápas
Přerov – Znojmo 3:2

Za posledních deset vzájemných soutěžních zápasů dokázali slávisté zvítězit proti Přerovu pouze jednou, ve zbylých utkáních na svého soupeře nestačili. Do středečního duelu budou ale Hanáci vstupovat v lepším rozpoložení i díky momentální situaci.

Do sezóny přitom Zubři vstoupili neúspěšně. Na ledě Kolína se nedokázali ani jednou střelecky prosadit, když si ve třetí třetině vybrali slabší chvíli a během necelých dvou minut dvakrát inkasovali.

V minulém kole už ale Přerovští dokázali zvítězit za plný počet bodů. Na svém ledě přivítali nováčka ze Znojma, který se sice úvodu utkání dostal do vedení, Zubři ale zvládli skóre ještě do první sirény vyrovnat. V následující dvacetiminutovce se pak trefili dvakrát, zatímco Orli zapsali pouze jednu trefu. Slavili tak výhru 3:2.

„Skvěle nás v bráně podržel Míša Postava. Škoda, že jsme měli tolik vyloučených a soupeř zápas zdramatizoval,“ mrzelo po utkání trenéra Přerova Roberta Svobodu. Častá vyloučení jsou právě výrazným faktorem brzdícím přerovskou hru. V úvodních dvou kolech totiž Zubři zaznamenali už třináct provinění proti pravidlům.

Slavia čeká na první body

Ani sešívaní zatím disciplínou neoplývají, rozhodčí jim totiž za dvě kola udělili deset vyloučení. Co však trápí červenobílé nejvíce, je nulový bodový zisk. Na neúspěšný vstup do sezóny proti Litoměřicím chtěli slávisté odpovědět v sobotním utkání na Lapači. Hned v první minutě se dostali do vedení, Vsetín však ještě v úvodním dějství reagoval pětigólovou smrští.

Slavia zbraně nesložila a snažila se utkání ještě zdramatizovat. Největší podíl na tom měl kapitán Tomáš Knotek, který dokonce zaznamenal hattrick. Valaši si ovšem vysoký náskok pohlídali a zápas vyhráli 7:4. „Pozitivní je, že jsme to nezabalili a hráli až do konce. Měli jsme i šance, ale bohužel nám to tam nenapadalo,“ hodnotil střetnutí se Vsetínem asistent trenéra Pavel Kolařík.

Knotek nejlepším střelcem ligy

Jedním z pozitiv dosavadního průběhu soutěže v sešívaném táboře je tak alespoň forma kapitána Knotka. Toho sice před sezónou trápily zdravotní komplikace, kvůli kterým stihl pouze dvě přípravná utkání, v uplynulých soutěžních zápasech však nasázel hned čtyři góly a drží se tak na čele tabulky střelců.

Mezi nejzvučnější jména Zubrů patří Antonín Pechanec, David Březina a Tomáš Doležal. První dva jmenovaní zatím letos dokázali zaznamenat po dvou kanadských bodech. V brance pak předvádí kvalitní výkony Michal Postava.

Střetnutí s Přerovem je na programu ve středu 20. září od 18 hodin. Přijďte sešívané podpořit do Edenu v důležitém boji o první bodový zisk v letošní sezóně. Vstupenky lze zakoupit online nebo na pokladnách v Edenu, které otevírají v den zápasu dvě hodiny před úvodní buly.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více