Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
10. září 2019

Do zbraně! Slavia startuje v Edenu proti Ústí

Čekání je u konce. Hokejisté Slavie se poprvé po více než půl roce znovu představí v mistrovském zápase, v prvním utkání nové sezóny Chance ligy na domácím ledě přivítají hráče Ústí nad Labem.

Sešívaní fanoušci se dočkali. Hokejová sezóna je zpět, a to v plné parádě. Slavia v prvním zápase nového ročníku vyzve hokejisty Ústí nad Labem, které během minulé sezóny třikrát porazila.

Sešívaní vstupují do nové sezóny se zkušenějším kádrem, ve kterém opět nechybí celá řada mladých hráčů. Tým absolvoval náročnou přípravu včetně nelehkých přípravných zápasů. V nich sešívaní z devíti duelů vyhráli dvakrát.

Pražané se postupně střetli s Kladnem, Spartou, Pavlodarem, Zlínem, Přerovem, Vsetínem, Brianconem, Chomutovem a Kobrou. Zvítězili na konci srpna proti Brianconu a minulý čtvrtek v generálce proti Kobře, v dalších zápasech jim výhra často utekla až v úplném závěru.

„Zápasy jako takové nemůžeme v žádném případě hodnotit kladně, hraje se na výsledek a to, že jsme například ve Zlíně byli lepší či ve Vsetíně odehráli vyrovnaný duel, je k ničemu, když poté těsně prohrajeme. Trochu se to v tomhle podobá loňské sezóně, kde jsme sice odehráli perfektní zápasy, nedokázali jsme je však dotáhnout do vítězného konce,“ hodnotil přípravné zápasy hlavní trenér týmu Miloš Říha.

Sešívaný kádr během léta posílila řada hráčů, včetně brankáře Martina Michajlova, obránce Petra Hořavy či útočníka Petra Vampoly. Do Slavie se vrátili rovněž Marek Ryzák, Vojtěch Šmíd a Viktor Martínek, na zkoušce uspěl také Filip Kuťák.

„Věřím, že jsme tým ve spolupráci s trenéry vhodně doplnili, ale to se samozřejmě ukáže až v sezóně. Pokračuje naše vize dávat šanci mladším hráčům a odchovancům, ti samozřejmě dostanou v týmu prostor a je jen na nich, jestli té šance dokáží využít,“ uvedl na předsezónní tiskové konferenci sportovní manažer Slavie Jiří Veber.

Právě mladí hráči budou opět nedílnou součástí sešívaného týmu. V A-týmu pokračují jednadvacetiletí Dominik Valík, David Šteiner a Dávid Kohút, profesionální smlouvy podepsali věkem stále junioři Roman Málek, Milan Antoš, Robin Všetečka a Jaroslav Brož.

„Těším se moc, doteď to bylo hlavně samé trénování. Už se zase těším na ty emoce. Já osobně chci hlavně hrát, držet se ve čtyřech pětkách a být přínosem pro tým,“ nemůže se dočkat začátku sezóny Brož, který v loňské sezóně ve 20 zápasech vstřelil šest branek.

Zvedne se loni předposlední Ústí?

Hokejisté Ústí nad Labem za sebou nemají úspěšnou sezónu, se 47 body v 56 zápasech v ní skončili na předposledním 14. místě. Letos se samozřejmě budou chtít ode dna odpoutat.

V přípravě se svěřenci Tomáše Mareše postavili do 10 zápasů – ten na konci srpna proti Slavii museli kvůli velké marodce odřeknout – a třikrát vyhráli. V generálce nestačili poměrem 0:3 na extraligové Kladno.

„Jsme rádi, že jsme si na konec přípravy nechali dva extraligové týmy, protože se nám ukázala odolnost některých hráčů, když hrajeme opravdu se silnými týmy,“ okomentoval poslední dvě přípravná utkání Slovanu proti Rytířům a Litvínovu (1:2) trenér Ústí Vladimír Evan.

Právě on je také sportovním manažerem týmu a společně s Tomášem Marešem se snažili kádr před novým ročníkem vylepšit. Mnoho hráčů Severočechy posílilo v rámci partnerské spolupráce s Kladnem, někteří se vrátili z jiných angažmá.

Za všechny jmenujme devětadvacetiletého obránce Vladimíra Brože, který v minulé sezóně hrál za Třebíč. Defenziva nepatřila mezi silné stránky Ústí a právě Brož by ji měl pomoci vylepšit. Zajímavá je situace v brankovišti, které opustil dvaadvacetiletý brankář Aleš Stezka, zatím to vypadá na to, že by ho mohl nahradit bývalý kladenský mládežnický David Stahl.

Právě z týmu Rytířů přišli také další talentovaní mladíci Václav Veber, Matyáš Zelingr, Jakub Müller a Adam Zich. Oporou útoku bude nestárnoucí Jaroslav Roubík, který dokáže i ve svých 42 letech sbírat skoro bod na zápas. Hodně se čeká od nových útočných posil Tomáše Vildumetze, Daniela Kružíka a Tomáše Pšeničky.

Utkání v Edenu startuje ve středu v 18:00, kupte si vstupenky a podpořte sešívané přímo na stadionu!

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video