Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. října 2019

Doma neprohráváme! Soupeři to mají v hlavách, ví Doležal

Dvě kola nehrál kvůli zranění, ve středu se ale na led Jiří Doležal vrátil ve velkém stylu. Nechyběl tak u sedmé domácí výhry v řadě a na zisku tří bodů ze zápasu s Třebíčí se podílel jednou trefou. „Týden jsem nebyl na ledě, netrénoval jsem... Docela jsem se ale rozjezdil,“ zářil útočník po zápase.

Slavia doma opět vítězně. Jak jste spokojení?
Hodnotí se to pozitivně. Udrželi jsme si domácí neporazitelnost a máme další tři body. To je prostě skvělé.

Asi to byl ale hodně urputný zápas. V čem byli soupeři nepříjemní?
Připravovali jsme se na ně. Udělali jsme vše pro to, abychom zachytili jejich protiútoky. To se nám povedlo a nakonec jsme to byli my, kdo hrozil z protiútoků. K tomu se nám z nich povedlo i skórovat.

Chyběl jste dvě kola kvůli zranění. Jak jste se cítil na ledě?
Ano, byl jsem zraněný. Týden jsem nebyl na ledě, netrénoval jsem... Bylo to pro mě poměrně těžké, ale docela jsem se rozjezdil. Pak to bylo v pohodě.

Kdy jste si zranění přivodil?
Dvě kola zpátky (proti Havířovu, pozn.) se to stalo. Narazili mě tam na mantinel.

„Možná se na venkovních zápasech podepisují ty cesty... Daří se nám tady prostě víc, za což jsme rádi.“

Po návratu se vám podařilo vstřelit i branku. Jak se ta situace vyvíjela z vašeho pohledu?
Napadali jsme dobře v oslabení. Měli trochu problém s rozehrávkou. Dan Vrdlovec sebral puk hráči, co rozehrával. Pak už to bylo 2 na 1. Hodil mi to krásně. Zakončoval jsme v podstatě do prázdné brány.

Slavii už naskočila sedmá domácí výhra v řadě. Jak velkou radost vám to dělá?
Těší nás to. I pro soupeře je to nepříjemné. Ti, co sem přijedou, to mají v hlavách, že jsme tady dlouho neprohráli. Je to jenom plus pro nás.

S Chomutovem už je Slavia na čele tabulky domácích zápasů. V čem je to kouzlo?
Nevím popravdě, v čem to úplně tkví. Doma ale hrajeme podstatně lépe. Důvod ale úplně neznám. Možná se na venkovních zápasech podepisují ty cesty... Daří se nám tady prostě víc, za což jsme rádi. Pomáhají i fanoušci.

Zato na venkovním ledu je to jiná písnička... Na čem je třeba zapracovat?
Chtělo by to asi zlepšit zlepšit začátky utkání, abychom do toho vstoupili koncentrovaněji. Když budeme prohrávat už v první třetině, bude to složité. Zápasy se nám dotahovat nedařilo.

Šanci znovu uspět venku dostanete v Kadani. Soupeř je na dně tabulky, ale zápas asi nebudete chtít podcenit...
Přesně. Musím říct, že hrajeme lépe s těmi silnými soupeři. Musíme se na ně připravit stejně jako na všechny ostatní. Hlavně to chce začít od začátku, jak jsem říkal. Od první minuty na sto procent. Když se nám podaří dát gól v první třetině, věřím, že vyhrajeme.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více