14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
16. března 2023

Dorost čeká ve čtvrtfinále Plzeň, startuje se v pátek

Slávisté se po vyřazení Zlína chystají na další sérii play-off. V cestě bude stát Plzeň a oproti osmifinále se tentokrát už bude hrát na tři vítězné zápasy, dohromady tak během týdne může dojít až na pět utkání. První dva duely bude hostit západočeské město už tento pátek a sobotu.

Sešívaní mladíci v osmifinále narazili na Zlín a nakonec z toho byla pořádně napínavá série. K postupu měli slávisté blízko už ve Zlíně, kdy ale v prodloužení nevyužili přesilovku a nakonec padli v nájezdech. Kýžený postup do čtvrtfinále vybojovali až v rozhodujícím třetím duelu v Edenu. Těšit se tak mohou na čtvrtfinálovou sérii s Plzní.

Západočeši se museli se svým osmifinálovým soupeřem vypořádat také až v úterním třetím zápase. Přestože první duel s Českými Budějovicemi zvládli díky výhře 5:0 na jedničku, druhý zápas se jim vůbec nevydařil. Motoru dokonce nedali ani gól a prohráli 0:4.

Pro klíčový zápas už ale měla Škodovka ve svých řadách i čtveřici hráčů, kteří po většinu sezony nastupovali v juniorce nebo dokonce v áčku. A na průběhu rozhodujícího zápasu to bylo znát. Plzeň nakonec nedala Jihočechům ani náznak šance a po jasné výhře 6:0 postoupila.

Vzhledem k ostatním výsledkům, kdy si nakonec postup zajistily všechny lépe umístěné týmy po dlouhodobé části, tak bylo jasné, že o semifinále si to slávisté rozdají právě s plzeňskými dorostenci.

Čtvrtfinálová série se už hraje na tři vítězné zápasy, což znamená, že první dva duely bude hostit lépe umístěný celek. V pátek 17. a sobotu 18. března se tak bude hrát v Plzni. Do Edenu se série dostane v úterý 21. března a případné čtvrté utkání se v Praze odehraje o den později. Pokud by série byla vyrovnaná, rozhodující duel by byl na programu v pátek 24. března znovu v Plzni.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více