Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
14. března 2024

Drama? Pořád jsem věřil, říká po prvním skalpu Komety Lorenz

Do konce prvního předkola dorostu proti Kometě zbývala minuta a půl, když puk dostal na levý kruh obránce Tomáš Lorenz a tečovanou střelou rozhodl o výhře. K té měli slávisté dlouho dobu blíže. Postupně se dostali do vedení o tři branky, což nakonec ale nestačilo a závěr utkání tak nabídl pořádné drama se šťastným koncem. Pražané si tak díky trefě Lorenze odvezli z Brna první bod v sérii, kterou mohou už v pátek na svém ledě ukončit.

Jak jsi spokojený s výhrou v prvním předkole?
První zápas je v každé sérii hodně důležitý. Já jsem hlavně rád za to, že se nám to povedlo dotáhnout do vítězného konce i přesto, jak se zápas na závěr zdramatizoval.

V čem byl problém, že se z dobře vyvíjejícího se zápasu stalo drama?
Zápas jsme si zdramatizovali zbytečnými vyloučeními na začátku 3. třetiny, ve kterých jsme dostali kontaktní gól na 3:2. Soupeř pak měl větší energii a dokonce i srovnal, ale naštěstí jsme tu výhru přece jen urvali.

Jaké jsi měl pocity v momentě, kdy Kometa srovnala?
V ten okamžik byl asi každý trochu hlavou dole, ale nikdo nic nevzdával. Ihned jsme šli na led s tím, že to ještě překlopíme na naší stranu. Vytvořili jsme si tlak, ze kterého se nám podařilo vstřelit rozhodující branku.

A ten rozhodující gól jsi vstřelil přímo ty. Co se ti těsně před střelou honilo hlavou?
Věděl jsem, že do konce zbývá už málo času, tak jsem nad ničím neváhal. Před sebou jsem měl volno, tak jsem vystřelil a s trochou štěstí to tam spadlo.

Povedlo se při té střele vše, jak sis představoval?
Mířil jsem na vzdálenější tyč nad beton. Brankář by to nejspíš chytil, ale bránící hráč Komety dal do té střely hokejku, kterou puk zvedl nad lapačku. Hlavně, že to skončilo v brance, to bylo to nejdůležitější.

Co očekáváš od druhého zápasu předkola, který se hraje v Edenu v pátek?
Určitě to nebude lehký zápas. Kometa do něj nastoupí s tím, že nemá co ztratit a půjdou do všeho po hlavě. Já ale našemu týmu věřím, že si s tím společně dokážeme poradit.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více