Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
30. listopadu 2018

Dva hattricky v řadě. Troufl bych si na juniorku, říká 14letý talent Slavíček

Slavii roste slušný talent. Teprve čtrnáctiletý Šimon Slavíček minulý týden upoutal úctyhodným výkonem, když ve dvou zápasech po sobě dokázal vstřelit hattrick. Ten druhý proti Litvínovu dokonce během sedmnácti minut. „Mám štěstí a dobré spoluhráče. Oni mi to totiž skvěle dávají a já pak slíznu smetanu,“ usmívá se skromný slávista, který už pokukuje po vyšší kategorii.

Není divu, vždyť už mezi dorostenci je jedním z nejlepších v celé republice. S dvaceti góly ze sedmnácti zápasů letošního ročníku je jen těsně druhý v tabulce střelců. A to navíc bojuje proti o rok starším soupeřům – mezi hráči svého ročníku 2004 je nejlepším střelcem v Česku.

Proti Litvínovu dal Slavíček hattrick za 17 minut (Foto: Juniorský hokej)

Pomohly mu k tomu hlavně dva hattricky po sobě – proti PZ Kladno a následně doma proti Litvínovu. První branku vsítil Slavíček při výhře 6:3 nad Litvínovem ve 21. minutě, zbylé dvě pak za 29 sekund ještě ve stejné třetině.

„Kdy jsem dal hattrick takhle rychle? To si nepamatuju, už to musí být dlouho, ještě když jsem byl mladší,“ říkal po zápase s Litvínovem šťastný střelec. A divil se, když mu v kabině gratulovali ke druhém hattricku v řadě. „No jo, vlastně jsem dal i minule, až teď mi to došlo“ usmíval se skromně.

Zásluhu na svých gólech si Slavíček nenechal pro sebe. Vyzdvihl hlavně význam dvou spoluhráčů a kamarádů – Jakuba Hofmanna a Šimona Rulce, kteří mu posílají gólové nahrávky. „Oni mi to skvěle dávají a já pak slíznu smetanu. Jsme sehraní odmalička. Navíc je s nimi sranda, máme stejné záliby. Jsme fakt kamarádi ta naše trojka,“ říkal Slavíček s pohledem do kabiny na radující se spoluhráče po vítězství nad Litvínovem.

20+10
Tolik bodů nasbíral Šimon Slavíček v 17 zápasech letošní sezony

I když skromný, nezůstává mladý slávistický talent při zemi a pomalu pokukuje po dalších metách. Rád by si zahrál i mezi juniory. I když je Slavíčkovi teprve čtrnáct a chodí pořád na základní školu, se svým 180 centimetry a hokejovým umem by se mezi o čtyři roky staršími soupeři asi neztratil.

„Klidně bych si už troufl na juniory, chtěl bych výš. Ale nejspíš zůstanu zatím pořád v dorostu,“ věděl Slavíček, který se chce letos soustředit hlavně na úspěch ve své hlavní kategorii.

Vždyť dorostenci Slavie mají letos parádní formu, ve své skupině se drží za vedoucí Plzní, se kterou hrají taktéž vyrovnaně. A myslí si na úspěch. „Určitě bychom chtěli vyhrát celou republiku,“ řekl Slavíček odhodlaně. „Atmosféra je suprová. Minulý rok to moc dobré nebylo, ale teď jsou všichni kamarádi a drží spolu,“ dodal na adresu týmu trenérů Jiřího Vebera, Milana Antoše a Davida Kuny.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více