Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. září 2020

Gaspar: Děkovačka? Paráda, vždycky jsem ji chtěl zažít na ledě

V zápase proti Ústí poprvé navlékl červenobílý dres a postavil se na led v soutěžním zápase. Obránce Michael Gaspar už odmala fandí Slavii, a tak pro něj byla úvodní bitva sezony hodně speciální. I když jeho sešívanou premiéru pokazila prohra, užil si nejen slávistický debut, ale také závěrečnou děkovačku. „Vždycky jsem si přál být při ní na ledě,“ přiznal mladý bek.

Ostrý start sezony se Slavii nepovedl a s Ústím prohrála o dvě branky. Jak bys utkání zhodnotil?
Do zápasu jsme nevstoupili úplně tak, jak jsme chtěli. Přišlo mi, že první dvě třetiny byly takové unavené. Pak se hra zvedla, ale to souviselo i s tím, že soupeř už se ke konci zatáhl a trošku přestal hrát.

Na první gól se čekalo do 20. minuty, na další do třetí třetiny. Zapracovala nervozita z prvního zápasu?
Myslím, že ano. Bylo to hodně nervózní. Dost nám odskakovaly puky a nebylo to úplně ono. Do dalšího utkání to musíme zlepšit.

Když pomineme skóre, v čem bylo Ústí lepší? Čím vás dokázalo porazit?
Hráli, co potřebovali. Dali první gól z přesilovky, který pro nás byl trochu smolný. Potom to zatáhli a už si to pohlídali.

Soupeř posílil před zápasem o tři hráče z extraligy. Bylo to na ledě hodně znát?
Musím říct, že to znát bylo. Na druhou stranu ale tři hráči neudělají zápas. Růžička sice chytal výborně, ale že bychom ho nějak extra prověřili, se říct nedá. Neměli jsme úplně vyložené šance a on pochytal, co mohl. Cienciala dal gól, Klikorka asistoval, takže týmu hodně pomohli, ale my jsme si to prohráli sami.

Hned devětkrát jste dostali výhodu přesilovky, ale nevyužili ani jednu. Proč to při početních výhodách „drhlo“?
Přesilovky pro nás byly kamenem úrazu. Měli jsme jich hodně a kdybychom z nich dali jeden dva góly, zápas by určitě vypadal jinak. Do příštího utkání na Kladně to musíme zlepšit a začít přesilovky využívat.

Dá se říct, že jste proti Slovanu zažili zápas blbec. Byly přesto ve hře nějaké pozitivní aspekty, na kterých můžete stavět?
Zápas blbec to byl, ale myslím, že ve třetí třetině jsme hráli celkem dobře a můžeme na tom stavět. Vytvářeli jsme si šance a na konci dali i gól. Od toho se musíme odrazit.

Ty se netajíš tím, že už odmala fandíš Slavii. Jak sis užil první start v sešívaném dresu? A co adaptace v novém týmu?
Kdyby nebylo prohry, tak jsem si ho užil moc. Co se týče kabiny, tak jsem pár mladších kluků už znal, protože jsme se potkávali v mládeži, takže jsem nepřišel do úplně neznámého prostředí. Ostatní kluci mě taky vzali dobře, rychle jsme se seznámili a všechno je super. Je tady dobrá parta a doufám, že nám to půjde i na ledě.

Po zápase nechyběla ani tradiční děkovačka. Jaká pro tebe byla z opačné strany a pohledu hráče?
Děkovačka byla ještě lepší, než jsem si představoval. Byla to paráda a moc jsem si ji užil. Jako malej jsem stál na druhé straně a vždycky jsem se na ni těšil, takže tohle bylo hodně příjemné. Vždycky jsem si přál být při ní na ledě, a to se mi teď povedlo. Jsme moc rádi, že i přes různá omezení přišlo docela dost fanoušků, kteří byli hodně slyšet. Skvěle nás podporovali a my jim za to moc děkujeme. Snad se jim odvděčíme hned v dalším zápase výhrou.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více