Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
15. září 2021

Hlavní je týmový úspěch, říká dorostenec Tomas

V srpnu si poprvé oblékl reprezentační dres a dokonce se i poprvé střelecky prosadil, v úvodním kole Extraligy dorostu přispěl třemi body k výhře nad Kobrou a juniorům pak zařídil dva body proti Kometě vítězným nájezdem. Tohle všechno stihl patnáctiletý útočník Radek Tomas za poslední měsíc a sám věří, že se mu bude dařit i nadále.

Jak hodnotíš uplynulý týden, kdy se poprvé do hry dostali dorostenci i junioři?
Myslím si, že se to povedlo. Nejdříve se nám s dorostem podařilo porazit na úvod sezony Kobru a potom už s juniorkou jsme vybojovali velmi cenné dva body na ledě Komety Brno, které se vzhledem k marodce úplně tolik nečekaly.

K výhře dorostu 4:2 nad Kobrou jsi přispěl třemi body. Jak jsi se svým výkonem spokojený?
Tak nějak se ode mě očekává, že budu pravidelně sbírat body, abych týmu co nejvíc pomohl. Jsem rád, že se mi daří hned od začátku, ale nejdůležitější jsou tři body, které jsme jako tým vybojovali.

Proti týmu, který bude spíše bojovat o udržení, to dlouho na body nevypadalo. V čem byl hlavní problém?
V zakončení jsme nebyli tak důrazní, jak bychom měli být. Asi jsme si trochu mysleli, že to půjde samo, ale na druhou stranu chytal brankář Kobry opravdu dobře.

V první zápase jsi nastoupil s Nemesem a Skalským, jak se ti s nimi hrálo?
V přípravě jsem většinu zápasů odehráli s Maxem Curranem a dařilo se nám, ale Max byl na začátku sezony nemocný, tak jsem dostal jiné spoluhráče. Ale i tak nám to docela fungovalo.

Nikdo nám nevěřil, ale my to zvládli

Po zápase za dorost jsi nastoupil i za juniorku, která nakonec vybojovala dva body v Brně…
Myslím, že kromě nás nebyl snad nikdo, kdo by věřil, že můžeme v Brně uspět. Jsem rád, že se nám podařilo všechny příjemně překvapit, snad to bude pokračovat i dále.

V juniorce sis zahrál se Strnadem, se kterým se ti dařilo už loni v dorostu. Bylo lehké na spolupráci navázat?
S Lukym není nikdy těžké navázat spolupráci. Za mě je to spoluhráč, se kterým by chtěl hrát v lajně každý.

K asistenci jsi přidal i vítězný nájezd. Věřil sis, že by se ti mohlo dařit i mezi juniory?
Kdybych nevěřil tomu, že můžu týmu pomoct, tak bych ani do zápasu nemusel nastoupit. Takže mě to ani nepřekvapilo, že jsem dokázal i v juniorce přispět k výhře.

Jaké jsou rozdíly mezi dorosteneckým a juniorským hokejem
Neřekl bych, že ten hokej je rychlejší, ale rozhodně se celkově hraje tvrdší hokej. Hráči pak mají díky větší síle i prudší střely nebo přihrávky, ale myslím si, že jsem se s tím popasoval dobře.

Reprezentace mi hodně ukázala, musím se neustále zlepšovat

Jak jsi byl spokojený s první nominací do reprezentace
Byl to jeden z cílů, kterých jsem chtěl dosáhnout. V poslední době si přidávám, snažím se v každém tréninku udělat něco navíc a hodně využívám centrum mládeže, kde se snažím pilovat střelbu.

Na první reprezentační akci jsi i poprvé skóroval. Co to pro tebe znamená?
Když nad tím přemýšlím, tak je to asi zatím můj největší úspěch, kterého jsem dosáhl. Zároveň ale věřím, že budu postupně přidávat i další.

Který ze soupeřů ti přišel nejtěžší?
Nejspíš Američani, jelikož ze všech soupeřů nám dokázali zápas nejvíc znepříjemnit. Taky to byl můj úplně první mezinárodní zápas, takže chvilku trvalo, než si na to člověk zvykne.

Co ti zápasy v reprezentačním dresu ukázaly?
Není to zase takový rozdíl oproti zápasům v klubu. Každopádně se musím každý den zlepšovat ve všem, co se zlepšovat dá. Bez toho bych se moc nikam nedostal.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více