14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. listopadu 2023

Hlavní problém byla naše produktivita, přiznává Žovinec

Slavia sice středeční utkání s Třebíčí zahájila aktivněji, své šance ale nedokázala proměnit. Soupeř ale potom udeřil z přesilovek. „Dělali jsme chyby a přestali jsme hrát naši hru,“ souhlasil v pozápasovém rozhovoru obránce Dušan Žovinec.

Sešívaní po dvou výhrách – s Prostějovem a Frýdkem-Místkem – třetí vítězství v řadě nepřidali. Na Třebíč i přes dravý začátek zápasu nestačili. „Myslím si, že jsme měli velmi dobrý nástup, k ničemu jsme je nepustili. Jenže hokej se hraje na góly a my jsme žádný nedali,“ ví obránce Dušan Žovinec.

Ve druhé třetině pak začali slávisté faulovat, čehož Třebíč využila. „Dvakrát jsme inkasovali právě z přesilovky. Dělali jsme chyby a přestali jsme hrát naši hru,“ vyjmenoval Žovinec další důvody.

„Měli jsme velmi dobrý nástup, k ničemu jsme je nepustili. Jenže hokej se hraje na góly a my jsme žádný nedali“
Dušan Žovinec o první třetině

Pražané přitom vyslali na hostující branku 32 střel, ujala se ale pouza ta z hole Tomáše Knotka. „Hlavním problémem byla naše produktivita. Já jsem měl v prvním střídání šanci, všichni jsme měli plno šancí,“ zpytoval svědomí zkušený bek. „Troufám si říct, že kdybychom dali první gól už v tom prvním střídání, tak vyhrajeme, protože by začali panikařit, pak bychom dali další a vyhráli jsme. Když to řeknu blbě, tak mě to fakt se*e,“ přiznal.

První přesilovkový gól dala Horácká Slavia po pěti minutách druhé části, druhý – a už na 3:0 – pak necelou minutu před jejím koncem. „Možná jsme se sundali chybami a oslabeními. Hráli jsme v oslabení, dostali jsme gól od brusle – nevím, jestli to tam srazil protihráč nebo my. Pak jsme udělali chybu a už to bylo 0:2,“ popisuje Žovinec.

„Snažili jsme se to zvrátit, ale najednou jsme úplně přestali hrát. Nedělali jsme to, co jsme měli. V první třetině jsme byli lepší. Byli jsme pořád u nich, měli jsme šance, ale pak jsme byli hrozní,“ pokračoval obránce, který se v sezóně zatím zasloužil o tři góly a tři asistence.

Musíme to hodit za hlavu, burcuje Žovinec

Další utkání čeká svěřence trenéra Aleše Tottera ve středu v Kolíně, podle Žovince je to příležitost trápení zlomit. „Musíme tohle hodit za hlavu. Ve středu hrajeme v Kolíně, tam vyhrajeme a tím to zlomíme,“ řekl rozhodně.

Právě nový kouč přinesl do tréninků a hry nové prvky. „Máme pár detailů a je to na dobré cestě. Potřebujeme to ze sebe dostat. Nic velkého se nezmění, spíš jde opravdu o detaily. Potřebujeme si to najet a bude to dobré,“ zhodnotil jednatřicetiletý bek.

Kromě Tottera se tréninků účastní také nový poradce pro hokejové záležitosti Patrik Eliáš. „Dívá se na nás z tribuny, chodí s námi na led a probíráme spolu detaily i nové trendy. Určitě nám má co říct, má přes 1200 startů v NHL a hokeji rozumí,“ uzavřel Žovinec.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více