Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
7. listopadu 2021

Hlavním cílem je play-off, říká kapitán dorostu Vosmík

Před reprezentační pauzou zvládli dorostenci klíčové zápasy v boji o postupové čtvrté místo a výrazně se přiblížili ke svému hlavnímu cíli. K jistotě chybí už jen porazit poslední tři celky tabulky, které mají slávisté v nejbližším programu. Tým jako kapitán vede do extraligových bitev Adam Vosmík. „Máme to ve svých rukách. Když zopakujeme poslední výkony, tak věřím, že postoupíme,“ říká.

Máte za sebou převážnou část základní části, splnili jste v ní svůj cíl?
Náš cíl si zatím plníme a tím je umístění v první čtyřce v naší skupině zaručující postup do play-off. Zatím to ještě není hotové, ale snad to brzo dotáhneme.

V posledních zápasech před pauzou jste se střetli s konkurenty o čtvrtou příčku. Jak náročné to byly zápasy?
Výsledky v naší skupině nás dostali do situace, že jsme tyto soupeře měli za sebou v posledních třech kolech. Každý zápas se vyvíjel jinak. Zápas s Pardubicemi jsme zvládli velmi dobře a zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. V Českých Budějovicích se nám první dvě třetiny nepovedly, ale dokázali jsme zápas otočit. Domácí zápas s Havlíčkovým Brodem se nám herně nepovedl, ale bojovností, se štěstím a díky skvělému výkonu Bena v brance, jsme tak urvali všechny tři body.

Jeden z klíčových zápasů jste odehráli s Pardubicemi, který jste zvládli bravurně. Navíc to bylo po čtyřech porážkách v řadě. Říkali jste si před tím zápasem něco jiného, abyste uspěli?
Ten zápas jsme hráli hned dva dny po Hradci, takže nebylo moc času to nějak víc řešit. Celý tým věděl, o co nám jde, a nebylo potřeba si nic extra říkat. Hráli jsme velmi dobře a výsledkem jsou 3 body, za které jsme moc rádi.

Následoval duel v Budějovicích, ve kterém jste skóre otočili až ve třetí třetině. Jak náročné to bylo?
Bylo to těžké. Budějovice nás překvapily, hrály velmi dobře. My jsme chybovali a nehráli důrazně. Ve třetí třetině jsme zvýšili tlak před bránou, více stříleli a podařilo se nám zápas otočit.

Jsem spokojený, ale vím, že můžeme být ještě lepší

Jak jsi spokojený s týmovými výkony v dosavadním průběhu sezony?
Myslím, že se nám podařilo vytvořit dobrou partu. Držíme čtvrté postupové místo, takže z tohoto pohledu spokojený jsem. Na druhou stranu jsem si jistý, že náš tým má na lepší umístění.

V polovině základní části přišla menší krize, během které jste třikrát v řadě nebodovali. Co se tam stalo?
Potkali jsme těžké soupeře, se kterými jsme hráli vyrovnané zápasy. Výkony, které jsme předvedli, nebyly vůbec špatné, ale vždy nám kousek k bodům chyběl. Dvakrát jsme ztratili vedení těsně před koncem zápasu, nebo i přes střeleckou aktivitu jsme nebyli dost důrazní před brankou a nedávali góly.

Jak těžké je se z proher vyhrabat a začít zase vyhrávat?
Žádný prohraný zápas mužstvu nepřidá, o to víc, když jsou 4 v řadě. Ale ten poslední v sérii byl již zmíněný zápas v Hradci Králové, kde jsme hráli velmi dobře. Prostě jsme to hodili za hlavu a dobře jsme se připravili na další zápas.

Který z odehraných zápasů byl podle tebe nejpovedenější?
Zmínil bych dva zápasy. Domácí zápas s Pardubicemi, který se nám povedl herně i výsledkově. A zápas v Hradci Králové, kde i přesto, že jsme získali jen jeden bod a vítězství jsme ztratili v závěru zápasu, se mi naše hra líbila.

Na který zápas bys naopak nejradši zapomněl?
Výsledkem určitě na domácí derby se Spartou, kdy jsme ještě deset minut před koncem zápasu vedli 4:1 a zápas jsme bohužel prohráli. Věřím, že to pro všechny byla silná zkušenost, a nic podobného už nedopustíme.

Co očekáváš od závěru základní části?
Zbývají nám čtyři utkání a máme to ve svých rukách. Půjdeme zápas od zápasu a pokud zopakujeme výkony z domácího utkání proti Pardubicích nebo ze zápasu v Hradci Králové, věřím, že postoupíme.

V následujících zápasech vás čekají hlavně soupeři ze spodních pater tabulky…
Každý z těchto soupeřů již v sezoně dokázal překvapit v zápase se silnějším soupeřem. Nesmíme je v žádném případě podcenit. Budou hrát tvrdě a určitě nám nedají nic zadarmo.

Role kapitána si vážím, snažím se jít příkladem

Už od přípravy jsi kapitán týmu, co to pro tebe znamená?
Moc si vážím toho, že si mě kluci vybrali. Snažím se jít klukům příkladem, zejména těm mladším. Vnímám důvěru od kluků i od trenérů.

Jaké povinnosti, úkoly při fungování týmu máš?
Na začátku sezony jsem cítil, že je důležité dát dohromady partu, když přišli kluci z ročníku 2006. To mně kluci hodně usnadnili, protože od začátku máme výborný kolektiv. Řekl bych, že více komunikuji s trenéry, mám na starosti rozcvičky před zápasy a tréninky. Vybírám službu a také pokuty, což je moje oblíbená činnost. Větu „Kasa cink“ používám velmi rád. (smích)

Cítíš na sebe jako kapitán při zápasech větší tlak?
Dostávám hodně prostoru na ledě, snažím se být co nejvíce užitečný pro tým. Takže tlak ne, ale spíše cítím zodpovědnost. Ne jenom jako kapitán, ale i jako „druhoročák“ v dorostu.

Jak jsi vůbec spokojený se svými výkony?
Úplně spokojený nejsem. Hodně se trápím v zakončení, na němž pracuji a snažím se v něm zlepšit. S více vstřelenými góly bych byl pro tým platnější.

Od začátku sezony jsi v útoku vystřídal už několik spoluhráčů, s kým se ti hrálo nejlépe?
Na to se těžko odpovídá. Každý z kluků je šikovný na něco jiného. Toto je na trenérech, já to moc neřeším.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více