Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
13. března 2023

Holaník o ambicích juniorů: Víme, že jsme favoritem, chceme postoupit

Slávistické juniory čeká ve čtvrtek první čtvrtfinále Ligy juniorů proti Vsetínu. Spoléhat budou mimo jiné na útočníka Filipa Holaníka, který se v základní části dělil o pozici nejproduktivnějšího hráče týmu. V rozhovoru se ohlíží za dosavadním průběhem sezóny a přibližuje ambice juniorů v play-off.

Rozhovor děláme po posledním zápase základní části proti Motoru, které jste prohráli 3:4 po nájezdech. Ve své skupině tak skončíte druzí právě po Českých Budějovicích. Co rozhodlo?
První třetina byla opravdu slušná a dali jsme do toho od začátku všechno. Vedli jsme 2:0, ale asi nám to vlezlo do hlavy, že hrajeme dobře, a druhou třetinu jsme úplně vypustili. Trvalo dlouho, než jsme se z toho oklepali a vlastně až ve třetí třetině jsme znovu začali makat a povedlo se nám srovnat. Bohužel jsme to ale nedotáhli do dobrého konce.

Ty jsi vstřelil první dvě branky. Jak jsi je viděl ze svého pohledu?
Velkou práci odvedl Strny (Lukáš Strnad), který mi dvakrát nahrál, takže chci poděkovat jemu. Velkou práci ale odvedl i celý tým, ze začátku nás podržel gólman. Bohužel ve druhé třetině jsme ho nepodrželi a naneštěstí to nedopadlo.

Na konci druhé třetiny jel Motor dvě trestná střílení v rozmezí 21 sekund. Zažil jsi už někdy něco takového?
Tohle jsem opravdu ještě neviděl. Bohužel se to stalo po individuálních chybách ve středním pásmu, kdy hráči Motoru ujeli a byl z toho faul.

Ve třetí třetině se vám povedlo srovnat. S čím jste do ní šli?
Šli jsme do ní s tím, že se musíme zlepšit, protože druhá třetina od nás byla hrozná. Nakonec se nám povedlo aspoň srovnat, ale bohužel v nájezdech je to vabank a tentokrát to nevyšlo.

Naším cílem je postup do extraligy, hlásí Holaník

Základní část jste zakončili na druhém místě západní skupiny. Jak se za ní ohlížíš?
Základní část byla jako horská dráha. Měli jsme v ní opravdu dobré zápasy, ale pak jsme měli i sérii špatných zápasů. Takhle to šlo dokola, takže nemůžu říct, že to bylo dobré nebo špatné, ale myslím si, že ze špatných zápasů jsme se poučili. Teď v play-off je to jiná soutěž, takže půjdeme od znova a dáme do toho všechno.

Je pro vás výhoda, že jdete do vyřazovacích bojů z druhého místa?
Nevím, jestli je to úplně výhoda. Možná nejsme v roli favorita, takže nemáme na zádech takovou tíhu, ale v kabině víme, že favorit jsme a že ten postup chceme urvat. Dáme do toho všechno.

Nyní vás čeká pár dní volna a potom play-off. Předpokládám, že vaším hlavním cílem je postup do extraligy. Je to tak?
Ano, je to postup do extraligy a dáme do toho opravdu všechno. Budeme pracovat zápas od zápasu. Když bude každý z nás pracovat individuálně a týmově, tak věřím, že toho dáme společně sto procent.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více