Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
26. července 2021

Hráči pochopili naši filozofii, chtějí se neustále zlepšovat, říká trenér juniorů Rohlík

Junioři se chystají na první přípravné zápasy, které prověří připravenost na náročnou sezonu. Trenér Pavel Rohlík, který se ke slávistické mládeži vrátil po několika letech, je zatím s přístupem svých svěřenců spokojený. V prvních 5 zápasech tak chce se svým kolegou Petrem Mackem dát šanci všem hráčů, aby přesvědčili o svých kvalitách. Prvními soupeři juniorů v přípravě jsou Sparta a Mladá Boleslav.

Máte za sebou po dovolené první týden společné přípravy, jak jste s ním spokojený?
Musím říci, že jsem spokojen. Důležité je, že hráči o dovolené plnili nastavený individuální tréninkový plán a jejich kondiční připravenost nám dovolila navázat na přípravné období z měsíců května a června.

U týmu jste už několik měsíců, stihl jste si udělat o něm obrázek?
Určitě je pro trenéra vždy důležité hráče poznat i v těžkých chvílích. Jak reagují v zátěži a pod tlakem, pro což je přípravné období ideální. Je důležité, že hráči pochopili naši filozofii a chtějí se každý trénink zlepšovat.

V dalším týdnu čekají juniory první přípravné zápasy, co od nich očekáváte?
Celkem máme 12 přípravných utkání. V následujících 2 týdnech bude příprava zaměřena hlavně na kondici a v 5 utkáních, které nás v tomto bloku čekají, chceme dát šanci všem hráčům, aby nám ukázali, že do týmu patří.

Jak vůbec bude probíhat přípravné období v červenci a srpnu?
Naváži na předchozí odpověď. V první části se budeme zaměřovat zejména na kondiční stránku a individuální činnosti hráčů. Ve druhé části přípravy se zaměříme na nácvik organizace hry týmu.

Do Slavie se vracíte po několika letech, jak se váš návrat zrodil?
Volal jsem si s Františkem Pomahačem ohledně něčeho jiného. V průběhu našeho hovoru se téma dotklo i personálního obsazení juniorského týmu Slavie. Vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou, neboť mám i jiné aktivity. Po několika dnech jsem Frantovi zavolal s tím, že do toho půjdu.

Jak jste spokojený se spoluprací s trenérským kolegou Petrem Mackem?
Myslím, že máme podobný náhled na hokej a naše spolupráce společně s vedoucím týmu Jardou Novákem funguje výborně. Důležitým aspektem toho, že jsem angažmá přijal, byla i znalost prostředí z mého minulého působení ve Slavii. Vím, že všichni trenéři v klubu si vzájemně přejí, pomáhají si a chtějí pro Slavii to nejlepší. Ne ve všech klubech tomu tak je. Zde pokud řeknete nějakému kolegovi, že potřebujete například pomoci v tréninkové jednotce na ledě, nemá s tím žádný problém a nekouká na to, že má již trénink své kategorie za sebou.

Juniory letos čeká náročná sezona, jak tohle vnímáte?
Víme, že to bude velice těžká sezóna. Proto jsme hned od počátku nastavili pro hráče velmi tvrdá pravidla. Kdo je nebude respektovat, nebude v týmu. Jiná cesta nám úspěch nepřinese a hráčům to takřka denně připomínáme. Zatím však ukazují, že naši vizi chápou a chtějí se na ní podílet. To je pro nás trenéry velmi dobrá zpětná vazba.

Většina týmů se bude snažit složit co možná nejsilnější tým, je i ve Slavii ve hře nějaké posílení?
Uvidíme zda se ještě někdo objeví. Primární je pro nás však výchova vlastních hráčů pro náš A tým.

Čím bude Slavia pro ostatní týmy nebezpečná?
To se teď těžko odhaduje, ukáže nám to až samotná sezona.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více